L’Ajuntament aposta per la cultura en l’escena urbana i natural amb la convocatòria del certamen “FINESTRAT ART PÚBLIC”

Primaprix, el outlet espanyol de primeres marques de gran consum, obri a Finestrat
25/03/2021
Una Setmana Santa segura a Finestrat
26/03/2021

Generar un espai de creació i posada en valor del context urbà i natural de Finestrat i donar suport al talent artístic. Amb aquests objectius naix la iniciativa FINESTRAT ART PÚBLICO (FAP). Un certamen de propostes artístiques promogut des de l’Ajuntament de Finestrat en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i que pretén donar suport al treball dels artistes al mateix temps que acosta l’art contemporani a tots els sectors de la població. El regidor de Cultura, Héctor Baldó, va presentar aquest matí el certamen al costat del coordinador artístic, Miguel Alejos.

“Finestrat Art Público és la confluència de 2 objectius d’aquesta Regidoria de Cultura: dotar als espais públics de la nostra localitat de manifestacions artístiques perfectament integrades i, al mateix temps, ajudar i promocionar el treball d’artistes en actiu, amb especial interés en els estudiants de Belles arts en la Universitat Miguel Hernández”, va explicar l’edil de Cultura, Héctor Baldó.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR EN AQUEST ENLLAÇ,

Els enclavaments proposats des de l’Ajuntament per a albergar aquestes obres són l’Àrea recreativa de la Font del Molí, la Plaça de la Unió Europea, La Placeta, el Mirador del carrer Sant Josep, el carrer Hostal i la Plaça de l’Àmfora de la Cala. “Per a tots aquests espais ens agradaria que les propostes presentades tinguen en compte les singularitats de Finestrat, el seu patrimoni cultural, natural i paisatgístic i també que posen en valor la importància de les relacions socials en la nostra comunitat, afavorides per l’ús de l’espai públic a través de l’art contemporani”, va indicar l’edil. Les bases del certamen també contemplen la possibilitat que els participants suggerisquen l’espai per a dur a terme el seu projecte, la qual cosa es valorarà per comissió avaluadora que es constituirà per a designar els premis a partir del 30 de juny.

En paraules del coordinador del certamen, Miguel Alejos, “la I Convocatòria Finestrat Art Público està dirigida a artistes interessats a desenvolupar una intervenció artística site specific, urbana i de caràcter efímer que reflexione sobre l’aproximació de l’art contemporani a l’espai públic i context de Finestrat, una proposta molt a l’ordre del dia en aquests últims temps. D’aquesta manera, la localitat es converteix en espai expositiu i també en camp de treball i experimentació on els artistes poden abastar una infinitat de possibilitats”. El certamen inclou la possibilitat d’incorporar activitats paral·leles, obertes a la participació de tots els públics i vinculades a cada projecte artístic “com poden ser tallers, performance, projeccions, etc., en funció de les necessitats de cada obra”, segons va explicar el coordinador en la roda de premsa.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE MIGUEL ALEJOS ACÍ

Modalitat de participació i premis

Les persones interessades a participar poden presentar les seues propostes fins al dia 30 de juny. Hi ha dues modalitats de participació: general i, amb l’objectiu de promocionar a joves talents, hi haurà una modalitat específica oberta a l’alumnat del Grau o Màster en la Facultat de Belles arts d’Altea. Els projectes són de format lliure i engloben des de pintura i escultura, pràctiques contemporànies de vídeo-art, instal·lació, performance, etc., tenint en compte sempre la seua perdurabilitat perquè el període previst d’exhibició serà de 2 anys.

L’import dels premis serà 4.000,00 € en la categoria Artista General i 3.000,00 € en la modalitat Alumnes Universitat Miguel Hernández. En aquestes quanties ja es contemplen les despeses de producció, muntatge i cessió de drets de reproducció de l’obra, entre altres. Es podrà participar de manera individual o col·lectiva presentant únicament un projecte.

Les bases del certamen es publicaran en la pàgina web municipal www.ayto-finestrat.es Per a més informació, podeu enviar un correu electrònic a l’adreça finestratartepublico@gmail.com

(GABINET DE PREMSA: 26.3.2021)