La Urbanització Balcón de Finestrat tindrà una glorieta nova d’accés finançada al 100% des de la Diputació d’Alacant

El Llavador municipal i l’antic Aqüeducte Els Molins es converteixen en un nou atractiu turístic per a Finestrat
29/03/2023
Ordre del dia: sessió plenària ordinària, dijous 30 març, 9.15 hores
29/03/2023

L’OBRA REPRESENTA UNA INVERSIÓ DE 1’3 MILIÓ€ I TAMBÉ INCLOURÀ UN CARRIL BICI I VORERES EN ELS DOS SENTITS DES DE LA ROTONDA PUIG CAMPANA ALFARELLA A LA NOVA ROTONDA DE BALCÓ

La carretera CV-767, coneguda com a carretera de la Cala, és la principal via de comunicació entre el nucli històric i la zona costanera de la localitat. Just a mig camí es troba l’accés a la zona residencial denominada Balcón de Finestrat. En aqueixa intersecció l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca i el Diputat provincial de Carreteres, Alejandro Morant, van anunciar els detalls de les obres d’adequació del tram comprés entre l’accés a Balcón i la rotonda Puig Campana Golf Alfarella.

“Ens trobem en l’entrada a una de les urbanitzacions més habitades del nostre municipi, coneguda com a Balcón de Finestrat. No es tracta només d’una zona residencial. Ací també tenim un col·legi públic d’Infantil i Primària. I, en breu, començaran les obres del primer Institut de Secundària de la localitat. Per tant, és fonamental les obres d’aquest tram de la CV-767 per a millorar la seguretat viària, l’accessibilitat i també la mobilitat”. En l’actual carril d’accés cap a Balcón la Diputació suprimirà l’encreuament per a construir una rotonda que es convertirà en l’entrada principal a la urbanització, amb la finalitat de garantir la seguretat viària i el trànsit rodat. Aquesta actuació inclou la creació d’un carril bici i també voreres en cada sentit, des de la nova rotonda de Balcón fins a la rotonda de Puig Campana Golf Alfarella. En aquest acte la primera autoritat local va expressar el seu agraïment a la Diputació “perquè està a l’altura dels finestratins i del creixement que està vivint la nostra localitat. Sense la col·laboració de la Diputació seria molt difícil poder continuar donant infraestructures i serveis públics de qualitat adaptats al creixement que viu la nostra localitat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Per part seua, el diputat provincial de carreteres, infraestructures i assistència a municipis, Alejandro Morant, va explicar que “és una de les majors inversions dins de l’àrea de Carreteres, 1’3 milió€. És una obra que es va incloure en el Pla de Diputació per la insistència del seu alcalde ja que és un punt clau, una zona en expansió que prompte acollirà l’Institut. Estudiem l’encreuament i la millor solució la presentem hui: una glorieta que resol l’accés a Balcón de Finestrat, alenteix la velocitat, millora la seguretat viària i també generem voreres i carril bici”. Cal recordar el significatiu augment del trànsit rodat i també per als vianants i ciclista en aquesta via a causa del significatiu augment de la població resident en aquesta zona on es concentren nombroses urbanitzacions.

El pressupost d’aquestes obres, finançades íntegrament per la Diputació d’Alacant, ascendeix a 1.256.729, 64 euros. Des de l’Ajuntament han facilitat els terrenys “el que agilitza els projectes de manera clau a l’hora d’executar aquests treballs”, va indicar el diputat provincial. El termini d’execució és de nou mesos i està previst que arrancada pròximament.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL DIPUTAT PROVINCIAL, ALEJANDRO MORANT, ACÍ

GABINET DE PREMSA (29.3.2023)