La start-up CICLOGREEN , 2n premi del programa “Dinapsis Open Challenge”, triada per a implantar la seua proposta de mobilitat sostenible i ludificació a Finestrat

Finestrat, destí SICTED, reconegut per la seua participació en l’estudi d’implantació de mesures enfront de l’ODS
07/06/2021
L’Ajuntament de Finestrat rep més de 9.500 mascaretes a través d’una subvenció de la Diputació d’Alacant
10/06/2021

DINAPSIS

L’ALCALDE DE FINESTRAT VA PARTICIPAR EN EL LLIURAMENT DE PREMIS I VA POSAR EN VALOR L’APOSTA DEL CONSISTORI PER LA COL·LABORACIÓ PÚBLICOPRIVADA I LA INNOVACIÓ PER UN TURISME MÉS SOSTENIBLE I RESPONSABLE

L’alcalde Juanfran Pérez Llorca ha participat aquest matí en la final de Dinapsis Open Challenge, programa internacional d’innovació per a un model turístic sostenible i responsable. Més de 90 propostes tecnològiques de 57 start-ups de tota Espanya s’han presentat a aquest certamen en el qual 5 van ser seleccionades per un comité avaluador. En l’esdeveniment celebrat aquest matí en les instal·lacions de Dinapsis a Benidorm la primera autoritat local va fer lliurament de l’II premi que va ser per a Ciclogreen, start-up que implantarà la seua proposta tecnològica de mobilitat sostenible i ludificació a Finestrat.

DINAPSIS

En la seua intervenció l’alcalde va posar en valor l’aposta del consistori per la tecnologia i la innovació com a Destinació Turística Intel·ligent. “Com sabeu Finestrat és un dels municipis de la Comunitat Valenciana que més temps porta treballant en el model Destinació Turística Intel·ligent, ja estem en la xarxa nacional DTI. En la nostra estratègia hem anat molt de la mà d’empreses emergents (start-ups) com les que s’han presentat a aquest Open Challenge. Crec que aqueix és el camí i així ho vinc reivindicant des de fa anys: la col·laboració públic-privada, és a dir, que les administracions puguen aprofitar la immediatesa i la capacitat d’innovació que tenen aquestes empreses per a incorporar les seues propostes tecnològiques a la gestió dels nostres ajuntaments. Amb això, va afegir, aconseguirem ser destins més sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient que és l’objectiu final de la convocatòria que hui ens porta ací.”

L’alcalde va posar com a exemples la implantació de connectivitat al Puig Campana, de xarxa wifi gratuïta a la platja de la Cala o la pròxima posada en marxa de la targeta ciutadana vinculada a una App. “Finestrat torna a ser laboratori viu d’innovació perquè l’II premi, Ciclogreen, podrà implantar la seua proposta de mobilitat sostenible en la nostra localitat a través de tecnologia mòbil, la qual cosa esperem que siga de profit per a ciutadania i turistes”.

Quant al primer premi ha sigut per a Green Urban Data, programari per a facilitar la presa de decisions i la priorització d’estratègies contra el canvi climàtic en les àrees de la ciutat amb major influència.

Aquesta final de Dinapsis Open Challenge va comptar també amb la presència de l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme i Ana Serna, vicepresidenta 2a en la Diputació d’Alacant, qui va clausurar l’acte.

Les entitats que col·laboren en aquesta iniciativa són el grup Suez, Dinapsis, HOSBEC, INVATTUR, Visit Benidorm, Districte Digital Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Benidorm i l’Ajuntament de Finestrat. Tots ells van estar representats en el jurat que va seleccionar les start-ups i, per part de Finestrat, el responsable de l’estratègia “Destinació Turística Intel·ligent”, Miguel Ángel Catalán.

Al final del lliurament de premis les autoritats van realitzar una visita a les instal·lacions de DINAPSIS Benidorm que just hui compleixen 4 anys des de la seua obertura.

GABINET DE PREMSA (8.06.2021)