La Regidoria d’Igualtat de Finestrat organitza un mes d’activitats de sensibilització contra la violència de gènere

Tots Sants a Finestrat
02/11/2021
“Aprofiten aquest moment, abans de l’hivern, i demanen cita per a la vacuna de la grip i la tercera dosi de la COVID-19”
04/11/2021

El 25 de novembre és el “Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones”. Per aquest motiu, des de la Regidoria d’Igualtat de Finestrat han impulsat un mes d’activitats dirigides a sensibilitzar contra la violència de gènere des de les edats més primerenques i adolescència, també per a la maduresa i les persones més majors.

Des del 2 de novembre: Gimnàstica per a la Salut “Majors en Actiu” dins del Projecte per la Igualtat de Gènere.

És una activitat esportiva dirigida al públic més major que se celebrarà de manera gratuïta, cada dimarts i dijous, d’11.30 a 12.30 hores, a la Sala Jove. Allí va estar la regidora de l’àrea, María Llorca, al costat de l’Agent d’Igualtat, Myriam Lloret i la monitor d’Esports, Rebeca Fernández, per a donar la benvinguda als participants en aquestes classes que s’impartiran fins a maig amb el suport de la Regidoria d’Esports.

 

 

 

 

Del 2 al 6: Exposició “No em toques el WhatsApp”

També des de hui i fins al dissabte 6 es pot visitar en el Centre Juvenil l’exposició de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) #noemtoqueselwhatsapp. La mostra està composta per fotografies realitzades per joves que denuncien la violència contra les dones i reivindiquen el respecte i la llibertat.

Com a novetat, des de Joventut han inclòs un taller de dinàmiques per a ajudar els adolescents a detectar conductes masclistes i evitar que les reproduïsquen. El taller serà en el mateix Centre Juvenil, el divendres 5 de novembre, a les 19.00 hores. Per a participar cal apuntar-se prèviament enviant un WhatsApp al núm. 606 936 432, enviant un correu electrònic a joventut@finestrat.org o en el propi Centre, situat en carrer Fonteta, 36.

També en el Centre Juvenil els dies 26 i 27 hi haurà una Masterclass de Producció Audiovisual, impartit per José R. Chust i dirigit als més joves dins del marc del 25N. Serà el divendres, de 17.00 a 20.00h. i el dissabte de 10.00 a 13.00h. La inscripció és gratuïta contactant amb el departament de Joventut.

Des de la Regidoria d’Igualtat també s’ha promogut la sensibilització contra la violència de gènere a través de l’art. Per això, els dies 25 i 27 se celebrarà el Taller: “Pionera i referent de l’art abstracte: Hilma af Klint (1862-1944).

Serà en el Centre Social la Cala el dijous 25, en horari de 10.00 a 12.00 hores i en la Plaça de la Unió Europea, el dissabte 27 al matí, de 10.30 a 12.30 hores. En aqueixes jornades reproduiran a xicoteta i gran escala, de manera col·lectiva, diverses obres d’aquesta artista sueca, classificada com una de les pioneres de l’art abstracte encara que va viure al marge del món de l’art establit. De fet, va deixar clar en la seua última voluntat que les seues revolucionàries pintures havien de romandre ocultes del públic durant almenys vint anys després de la seua mort. I el diumenge 28 hi haurà un teatre: “Nora, Casa de muñecas” a càrrec de Melpómene Teatro, a les 19.00 hores a la Casa de Cultura. Entrada lliure.

Seguint l’aposta per l’art en aquest mes de sensibilització contra la violència de gènere el divendres 26 de novembre s’inaugurarà l’exposició “Muses per a l’art” composta per una selecció d’obres pictòriques, escultura i gravats realitzats per l’artista Mª Carmen Llinares Lloret. La inauguració serà en la vesprada del dissabte 26, a les 18.30 hores, al Museu de Finestrat i es podrà visitar fins al 15 de gener.

La regidora d’Igualtat, María Llorca, va fer una crida a la participació de tots els públics i de totes les edats en aquest programa d’actes. “És important acabar amb aquesta xacra social i hem de fer-ho tots junts, des de l’administració, des de les aules, des de la pròpia societat en el dia a dia i abastant totes les franges d’edat i tots els àmbits”. En aquest sentit, la regidora va recordar la jornada impulsada des del Departament d’Igualtat celebrada dijous passat 28 en el Viver d’Empreses titulada “Desdejuni Igualtat 365” dedicada a orientar a l’empresariat sobre les obligacions legals que han de complir en matèria d’igualtat com el protocol d’assetjament o el registre salarial “per a evitar abusos i situacions discriminatòries per a les dones en l’àmbit del treball”.

Finalment, María Llorca va posar el focus en la prevenció entre els més joves. “Per això, des de fa anys ho treballem a les aules d’Educació Primària amb l’Agent d’Igualtat i psicòloga municipal, Myriam Lloret, mitjançant tallers de coeducació com els que impartirà aquest mes de novembre en el CEIP Balcó de Finestrat amb el títol “Diferents formes de violència contra les dones”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, MARÍA LLORCA, ACÍ

(GABINET PREMSA. 2.11.2021)