La Regidoria d’Educació de Finestrat amplia l’edat de l’Escola d’Estiu i el Campus d’Art fins als 16 anys

Les juvenils del Club Voleibol Finestrat es proclamen Subcampiones autonòmiques i ascendeixen a la màxima divisió de la seua categoria
10/05/2019
Recta final de les obres de reurbanització de l’Avinguda Marina Baixa de la Cala de Finestrat
10/05/2019

Des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Finestrat han presentat les propostes d’Escola d’Estiu per a aquest 2019 amb la novetat d’ampliar l’edat fins als 16 anys (nascuts en 2003). Dimecres que ve 15 de maig s’obrirà el termini d’inscripció per a participar en la 15a Escola d’Estiu, el 5é Campus d’Art d’Estiu i també en la 2a edició de l’Escola Infantil d’Estiu per a xiquets/es nascuts/es en els anys 2016, 2017 i 2018.

En paraules de la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, “un any més organitzem aquestes activitats estivals amb què intentem fer més fàcil a les famílies la conciliació de les vacances escolars dels seus fills amb els horaris laborals. L’any passat batem rècord d’inscripcions amb prop de 200 xiquets entre l’Escola d’Estiu, el Campus d’Art i l’Escola Infantil d’Estiu de 0 a 3 Anys. Per a enguany, també hem volgut arreplegar una petició de les famílies i ampliem les edats fins als 16 anys perquè també puguen assistir els xiquets/es de Secundària. Per tant, tindrem coberta tota la franja d’edat des de bebés fins a 4t curs de l’ESO”.

Escola d’Estiu. L’Escola d’Estiu està dirigida als menors des de 2n cicle d’Educació Infantil, Primària i, com a novetat, també Secundària. Les activitats duren 5 setmanes, des del 25 de juny fins al 26 de juliol, ambdós inclosos. L’horari serà des de les 9:00 fins a les 15:00 hores. El programa de l’escola inclou activitats esportives, contacontes, manualitats, excursions i cursos de natació en la piscina municipal. “Enguany pretenem potenciar de manera especial l’aspecte ludicoesportiu amb més eixides i jocs”, va avançar l’edil.
Com en edicions anteriors de l’Escola d’Estiu, s’han establit diferents preus que varien en funció dels serveis contractats pels usuaris. Per a aquells que s’inscriguen a les activitats realitzades de 9:00 a 13:00 hores, el preu serà de 25€ per setmana; per als que també utilitzen el menjador l’horari serà de 9:00 a 15:00 hores i la quota de 35€ setmanals. Per a aquells que no figuren inscrits en el padró municipal el preu ascendirà a 50€ la setmana (amb menjador).

Campus d’Art d’Estiu
El “Campus d’Art d’Estiu” se celebra en el Centre de Formació del Bulevard (antic Barquillero). Aquest campus està dirigit a xiquets/es nascuts entre 2003 i 2015 (de 4 fins a 16 anys). Dura 4 setmanes, de l’1 al 26 de juliol i se celebrarà en horari de 9:30 a 13:30 hores (de 9:00 a 14:00 hores amb servei de custòdia). “El programa del campus inclou, com en anteriors edicions, tècniques de pintura, ceràmica, manualitats, gravats, disseny gràfic, cuina creativa, jocs esportius en l’exterior … i tot des d’una perspectiva que busca despertar i potenciar el costat més artístic i creatiu dels participants”, va informar l’edil d’Educació. “A més, es desenvolupa en una dependència municipal que es troba més pròxima a la Cala i les urbanitzacions, facilitant així la participació de les famílies que resideixen en aquesta zona de la localitat”. En aquest cas el preu és de 35€ per setmana per a empadronats/es a Finestrat i 50 € per setmana per a no empadronats.

Escola d’Estiu 0-3 anys. L’Escola Infantil d’Estiu està dirigida a xiquets i xiquetes nascudes en 2016, 2017 i 2018 i es desenvoluparà en l’Escola Municipal Infantil ( EMUFI) tindrà una duració de 4 setmanes, des de l’1 al 26 de Juliol. Quant a l’horari, es desenvoluparà des de les 9:00 fins a les 15:00 hores incloent el servei de menjador. En ella, els assistents realitzen activitats ludicomanuals. A més, es preparen unes xicotetes piscines unflables en el pati on realitzen jocs aquàtics. Respecte a la quota a abonar per les famílies serà de 35 € setmanals i 50€ per a aquells que no figuren inscrits en el padró municipal (amb menjador). “Després de l’excel·lent acollida que va tindre l’any passat aquesta Escola Infantil d’Estiu amb totes les places ocupades, anem a per la segona edició”, va informar la regidora d’Educació.

Les sol·licituds per a aquestes tres activitats municipals d’estiu es poden formalitzar a partir del pròxim 15 de maig tant en l’Ajuntament com en l’extensió administrativa de la Cala, en horari de 8:00 a 14:00 hores.

(GABINET DE PREMSA.10.5.2019)