La Regidoria de Joventut inicia el mes d’abril amb un ampli programa de tallers, formació i tornejos de consoles

Obrin al públic el parc del carrer Serra Cortina després de culminar les obres de pavimentació
28/03/2019
4 empreses i el Punt d’Informació de Turisme de la platja reben la distinció SICTED per superar el primer cicle d’aquest sistema de qualitat
28/03/2019

El Centre Juvenil compte en la sala d’oci amb 2 nous llocs fixos amb les videonsoles XBOX 360

Els jóvens de Finestrat podran gaudir d’un ampli ventall d’activitats durant el mes d’abril en el Centre Juvenil de la localitat. En la sala d’oci d’aquesta nova dependència municipal s’han instal·lat dos llocs fixos amb les videoconsoles Xbox 360 amb jocs com el Fifa i el MineCraft. Segons va explicar la regidora de Joventut, Amelia Mayor “breument instal·larem nous jocs segons el que demanden els usuaris, ja que finalment són els que millor coneixen el món de les videoconsoles. Des de l’obertura del centre hem rebut la visita d’una gran quantitat de jóvens que desitgen gaudir del seu temps lliure en aquest nou espai d’oci”.

El dimarts, 2 d’abril, s’inicia el curs “d’Iniciació al Photoshop” on els assistents aprendran a retocar les seues fotografies mitjançant aquest programa de disseny gràfic. Tindrà una duració de 20 hores i s’impartirà tots els dimarts i dijous, de 18:30 a 20:30 hores, des del dia 2 d’abril fins al 7 de maig. El programa d’activitats juvenils continuarà el 9 d’abril amb el taller “Popcow”. L’edil va informar que “es tracta d’una activitat pràctica que té com a objectiu traure el màxim rendiment als jóvens, detectar quins són els seus talents i quines idees poden desenvolupar per a convertir-se en jóvens emprenedors”. Aquest taller serà gratuït i s’impartirà també en el Centre Juvenil, el dia 9, de 17:00 a 20:30 hores. El cap de setmana del 13 i 14 d’abril les videoconsoles reprendran novament el protagonisme amb la 2a “Gamer Weekend” que organitza Joventut a Finestrat. Els amants dels videojocs podran batre’s en aquest torneig on gaudiran dels jocs de moda com Fortnite, Fifa o Dragon Ball. Aquesta jornada tindrà una duració de 6 hores, des de les 16:00 fins a les 22:00 hores. I per al diumenge, dia 14, tindrà lloc el taller de sexualitat “Tinc una sex pregunta per a tu”, destinat als jóvens dels 14 als 18 anys d’edat. En aquesta ocasió, una professional de l’àrea tractarà diferents aspectes com identificar quin concepte de sexualitat té el grup, derrocar mites i falses creences entorn de la sexualitat, parlar sobre les primeres relacions sexuals o resoldre els dubtes i inquietuds dels participants.

L’edil va finalitzar afegint que “anime tots els jóvens a què aprofiten aquesta oportunitat d’aprendre nous coneixements informàtics i de formació, participar en la xarrada de sexualitat i gaudir dels tornejos de videoconsoles organitzats per a aquest mes”.

Centre Juvenil Finestrat
El Centre Juvenil Finestrat és un edifici de 400 m2 ubicat en ple nucli històric tradicional, en el carrer Fonteta, 36. La planta baixa acull en el seu hall espai per a oci i entreteniment, lectura, jocs de taula i punts permanents de consoles. Compta amb una sala d’Informàtica amb 12 ordinadors per a cursos de formació en noves tecnologies i una aula polivalent on se celebren les classes de Dibuix i Pintura de “l’Escola d’Art de Finestrat”, a més de tallers de manualitats, artesania o cuina, entre altres usos múltiples.
En la planta 1 es troba la zona d’estudi, amb àmplies taules dotades de connexió per a ordinadors portàtils, tablets, punts de llum personalitzats i una zona adaptada per a reunions i treballs en grup. I en la planta 2 està l’aula de majors dimensions amb capacitat per a 40 persones on, entre altres usos, s’impartiran les classes d’Anglés i Recolzament Escolar de la Regidoria d’Educació. Tot el centre disposa de zona wifi gratuïta amb una velocitat de navegació de 1GB. Quant a l’horari al públic, serà de 8:00 a 15:00 i de 16:00 a 21:00 hores.

GABINET DE PREMSA (22.3.19)