La Regidoria de Joventut de Finestrat llança el seu primer projecte d'”Educació en Prevenció” titulat “Racó de Pares i Mares”

Finestrat rep el guardó Iglú Verd per superar el repte de recollida selectiva d’envasos de vidre durant la campanya Banderes Verdes
12/11/2021
Finestrat se suma a la campanya “Plàtan per la Palma”
16/11/2021

EL CENTRE JUVENIL ACOLLIRÀ FORMACIONS PER A ABORDAR AMB LES FAMÍLIES LA PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA, EL CONSUM D’ALCOHOL, LES RELACIONS AFECTIU-SEXUALS O L’ADDICCIÓ A LES NOVES TECNOLOGIES

Des de la Regidoria de Joventut i de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat han llançat el primer projecte de “Educació en Prevenció” titulat “Racó de Pares i Mares”. Pensant en els més joves s’ha llançat aquesta activitat dirigida precisament als seus pares i a les seues mares amb la finalitat d’ajudar-los a acompanyar, guiar, connectar i entendre als adolescents des del si familiar. Aquesta activitat és gratuïta i se celebrarà al Centre Juvenil Finestrat un divendres al mes, de 19.30 a 21.00 hores. En cada jornada tractaran per grups una temàtica concreta com pot ser la prevenció d’addiccions a les noves tecnologies, com tractar els primers consums d’alcohol o drogues i també els trastorns alimentosos, entre altres.

El punt de trobada serà sempre el mateix: Centre Juvenil Finestrat (carrer Fonteta, 36) com a espai de formació i, sobretot, per a compartir experiències que servisquen d’aprenentatge. “Si alguna cosa hem detectat després d’aquesta pandèmia és la necessitat d’acompanyar als nostres joves en la gestió de les seues emocions. I les famílies moltes vegades no ho tenen fàcil perquè desconeixen els recursos més adequats per a abordar temes tan sensibles en l’adolescència com les primeres relacions afectives i sexuals, l’ús excessiu de les xarxes socials, la primera copa d’alcohol, el consum de drogues, l’ansietat, la depressió o els trastorns alimentosos. Per això, hem considerat molt important crear aquest espai per a acompanyar als pares i les mares i posar a la seua disposició més recursos a l’hora d’entendre millor als seus fills i filles i reconnectar, des de la confiança i el respecte. Ens preocupa la salut familiar i amb aquesta iniciativa volem fomentar l’educació en prevenció i que puguen créixer sans no sols des del punt de vista físic, també des del punt de vista emocional ”, va indicar l’edil de Joventut, Nati Algado.

ESCOLTEU LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA

Per a difondre aquesta iniciativa la Regidoria de Joventut i de Sanitat compten amb el suport de la direcció i les AMPES dels centres educatius “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat” “perquè l’alumnat dels últims cursos de Primària ja són preadolescents que molt prompte hauran d’enfrontar-se a totes aquestes situacions”.

Calendari “Racó Mares i Pares”:

-3 de Desembre: Com parlar de les relacions afectivosexuals amb els nostres fills

-14 de gener: parlem de les drogues, què fer quan es produeixen els primers consums tant de drogues com d’alcohol.

-4 de febrer: conflictes i la violència en l’institut; què es pot fer des de la família per a tractar aquestes situacions.

-4 de març parlaran dels trastorns que han acusat molts adolescents durant la pandèmia i el confinament com l’ansietat i la depressió. Els explicaran com identificar aquestes situacions i de quina manera ajudar els nostres fills a superar-los.

-8 d’abril: serà el racó dedicat a la prevenció de conductes addictives a les tecnologies, conegudes com les TIC, ús abusiu de xarxes socials, Internet, jocs en línia, etc.

-6 de maig: abordaran els trastorns alimentosos, quins són els principals problemes relacionats amb la salut i el pes, parlaran del “menjar emocional”, sobrepés, obesitat i què podem fer des de la llar per a previndre l’aparició d’aquests trastorns.

-10 de juny: hi haurà un taller de diversitat afectivosexual i de gènere, també per a combatre la LGTB-fòbia.

GABINET DE PREMSA (10.11.2021)