La Regidoria de Cultura llança un taller per a implicar els més xicotets en l’aniversari de la Carta de Poblament de Finestrat

Fins a aquest dissabte es pot visitar al Museu de Finestrat l’obra “Cortina de agua. Encuentros de Arte”
28/04/2022
Finestrat rep aquest cap de setmana als 4 millors equips de vòlei en la final autonòmica júnior de voleibol
28/04/2022

EL TALLER ARTESANAL PER A CREAR I PINTAR LA CARTA DE POBLAMENT AMB PAPER RECICLAT SERÀ AQUEST DISSABTE 30 I EL DIUMENGE 8 DE MAIG

El dissabte 7 de maig Finestrat commemora el 742 aniversari de l’atorgament de la seua Carta de Poblament per part del Rei Pere III, fill del Rei Jaume I. És la data, per tant, de commemoració històrica del naixement de la localitat com a població. Per a celebrar aqueix dia des de l’Ajuntament ja s’està organitzant un acte institucional i també un acte lúdic per part de la Comissió La Llampuga.

A més, amb l’objectiu d’implicar en aquest aniversari als més xicotets la Regidoria de Cultura ha llançat un taller infantil d’elaboració de la Carta de Poblament per a xiquets/es de 6 a 12 anys. El taller està compost per 2 sessions: aquest dissabte, 30 d’abril i el diumenge 8 de maig. Serà en horari de 10.00 a 13.00 hores i tindrà lloc al Museu de Finestrat (Parc Font de Carrè).

En paraules del regidor de Cultura, Héctor Baldó, “prompte celebrem el Dia de la Carta de Poblament a Finestrat. És una data molt especial que volem transmetre a les generacions més joves amb un taller didàctic, creatiu i amb un punt sostenible dedicat a crear i pintar la Carta de Poblament a partir de materials reciclats. Hi haurà 2 sessions, la 1a aquest mateix dissabte i la seua continuació el diumenge, 8 de maig. Totes dues en un lloc idoni, bressol de la història i la tradició de Finestrat, com és el nostre Museu, situat al Parc Font de Carrè. Les inscripcions són gratuïtes i ja es poden formalitzar perquè les places són limitades”.

En el taller elaboraran fulls de paper artesà a partir de paper reciclat i es deixaran a assecar. També aprofitaran la sessió per a realitzar un motiu decoratiu pel “Dia de la Mare”. I, en la següent sessió del 8 de maig acabaran de crear la Carta de Poblament fent el seu dibuix sobre el paper artesanal.

Per a formalitzar la inscripció poden enviar un correu a l’adreça museu@finestrat.org. Més informació telefonant als números: 639 73 36 82 / 660 70 54 20.

(GABINET PREMSA.26.4.2022)