La reforma del consultori de la Cala preveu espai per a Pediatria amb l’objectiu d’evitar desplaçaments al consultori del centre històric

Informe analítiques platja Finestrat estat arena i aigua: QUALIFICACIÓ EXCEL·LENT
06/08/2020
Los Servicios Técnicos municipales rehabilitan los parterres de la avenida Marina Baixa con la instalación de césped artificial
10/08/2020

L’AJUNTAMENT ESPERA EL SUPORT DE LA GENERALITAT PER A EXECUTAR AQUESTA REFORMA QUE REPRESENTA UNA INVERSIÓ DE 103.000€
Des de l’Ajuntament de Finestrat ja han culminat el projecte de reforma i ampliació del consultori mèdic de la Cala. Emplaçat en l’Avinguda Marina Baixa, aquesta instal·lació requereix una renovació urgent per a adaptar-se a les necessitats de la població a la qual assisteixen i que ascendeix a més de 1.700 persones segons les targetes SIP registrades en aquest districte, a més de la població flotant que en períodes vacacionals acudeixen a aquest consultori.
En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, “des de l’Ajuntament hem complit el nostre compromís adquirit amb el Departament de Salut de l’Àrea Marina Baixa que era redactar el projecte de millora del consultori de la Cala. Era una reivindicació dels veïns que resideixen en aquesta zona perquè la instal·lació s’ha quedat obsoleta i limitada d’espai. Per tant, el projecte ja el tenim i ara esperem que la Generalitat ens ajude a sufragar aquesta inversió que ascendeix a 103.000€”.

Pediatria a la Cala
El projecte de millora i ampliació contempla espai per al servei de pediatria, una altra de les reivindicacions veïnals a la zona de la Cala. “És cert que amb els últims canvis introduïts des del Departament de Salut Marina Baixa comptem amb pediatre fix en el consultori del centre històric. Tanmateix, això obliga els veïns de la Cala a desplaçar-se al poble per a rebre aquesta assistència. Per això, hem inclòs espai per a Pediatria en aquest projecte perquè tornarem a instar al Departament de Salut que pose en marxa aquest servei també a la Cala de Finestrat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

El projecte de millora i ampliació del consultori de la Cala contempla, entre altres qüestions, la creació de 3 consultes, la qual cosa suposa l’ampliació de la superfície del consultori fins als 154m². El projecte també inclou l’ampliació de la sala d’espera, la renovació de les condícies, la creació d’una zona d’administració diferenciada, a més de la nova instal·lació elèctrica, de dades i de condicionament. Quant al pressupost ascendeix a 103.931’90€.
“Amb tot això, va concloure l’alcalde, a més de millorar l’assistència sanitària als nostres veïns, estarem millorant les condicions en les quals exerceixen el seu treball els professionals sanitaris”.

Adhesió a l’IV Pla de Salut CV

D’altra banda en matèria de Sanitat l’Ajuntament també ha fet un pas important en adherir-se a l’IV Pla de Salut CV 2016-2020 del Consell amb l’objectiu d’impulsar polítiques saludables en la localitat. Aquest pla, segons va informar l’edil de Sanitat, Nati Algado, en la recent sessió plenària, tindrà 3 línies d’actuació a nivell local: “la formació de l’equip impulsor del projecte, l’anàlisi de la situació de salut de la localitat i el desenvolupament de projectes relacionats amb la salut en els diferents segments d’edat”.
(GABINET PREMSA.7.8.2020)