La Policia Local de Finestrat amplia el seu equipament amb guants detectors de metalls

Últims dies per a inscriure’t en el gran Quilòmetre Vertical Puig Campana Finestrat
18/03/2022
Finestrat se suma a l’Hora del Planeta i aquest dissabte 26 apagarà 1 hora l’enllumenat ornamental de la Penya i la platja
21/03/2022

Guants que vibren de manera silenciosa en detectar un objecte metàl·lic que pot ser una arma. És la recent adquisició en matèria de prevenció i seguretat per part de la Policia Local de Finestrat.

La regidora de Seguretat i Trànsit, Mª Dolores Viudes, va informar que “aquests guants detectors de metalls venen a reforçar l’equipament dels vehicles patrulla per al seu ús en situacions com poden ser escorcolls o control d’accés a esdeveniments.”

Quant a les característiques, són guants Rostaing Scanforce, dissenyats i fabricats tecnològicament a França. Es poden utilitzar damunt del guant antitalls i cada vegada que el sensor central passa per damunt d’algun objecte metàl·lic de la grandària d’un clip produeix una vibració silenciosa. Aquestes funcionalitats permeten el control i filtració de persones sense contacte físic, mantenint les mans alliberades per a actuar si així ho requereix la situació (tècniques d’immobilització, ús d’armes, etc.).

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, Mª DOLORES VIUDES, ACÍ

D’aquesta forma, el cos municipal de Finestrat es posa al capdavant de la província amb respecte a l’ús d’aquest novedós material.

(GABINET PREMSA.21.3.2022)