La Policia de Finestrat triada per a la implantació del sistema d’emergències 112

Finestrat posa en marxa el seu hort ecològic amb el lliurament de claus als 14 beneficiaris
07/03/2023
Les Sènior del Club Voleibol Finestrat es classifiquen per al play off d’ascens a Superliga
07/03/2023
Finestrat 112

Entre tots els municipis de la província d’Alacant, Finestrat ha sigut triat per a la integració de la seua Policia Local amb el servei d’emergències 112 Comunitat Valenciana. El projecte final serà la implantació en tots els municipis que no disposen de central de trucades.

Es tracta d’un avanç tecnològic en la comunicació en temps real i coordinació entre tots els serveis d’emergències del 112 en municipis sense central oberta 24 hores a través de tauletes amb l’aplicació RESQWebClient. La geolocalització en la Tauleta en temps real també permetrà als serveis d’emergència accedir a la ruta més curta de l’avís i així reduir temps de resposta.

En paraules de la regidora de Mobilitat, Trànsit i Seguretat Ciutadana, María Dolores Viudes, “com sabeu a Finestrat ens prenem molt de debò la seguretat dels nostres veïns. Portem temps invertint i apostant en tecnologia per a millorar el nostre servei en un terme que és molt ampli i divers des de la Cala fins als disseminats rurals i centre històric. Fruit de tot aquest esforç, un pas més és que hagen triat a la nostra Policia Local, com a referent a la província, per a implantar el sistema de crides del 112. Això suposarà més rapidesa i coordinació entre tots els serveis d’emergències. La nostra patrulla rebrà en la tauleta la crida del ciutadà i per la seua ubicació podrem detectar a l’agent que està més a prop, així com els temps que tardaran a arribar la resta de serveis d’emergències com a bombers i ambulància”.

Pots escoltar la regidora de Mobilitat, Trànsit i Seguretat Ciutadana, ací.

La prova d’aquest sistema pilot, que es realitza amb el Cos de Policia Local de Finestrat, permetrà verificar el propi funcionament de l’app, detectar incidències i proposar millores per a la futura implantació del servei en la resta de les policies locals de la Comunitat Valenciana. Finalment, l’edil va informar que el telèfon 24 hores de la Policia Local continua estant operatiu “encara que en cas d’emergències sempre es recomana telefonar al 112 per a una coordinació més eficaç entre tots els serveis oficials”.