La nit de Sant Joan de la Cala de Finestrat declarada “Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana

ESCOLA D’ESTIU: Informació i Forma de pagament
07/06/2023
Signatura del Conveni de Col·laboració amb la Rondalla Cordes i Veus Font del Molí
09/06/2023

FINESTRAT ACABA DE REBRE LA DISTINCIÓ HONORÍFICA DE “FESTA DE LA NIT DEL FOC DE SANT JOAN DE FINESTRAT”

La tradicional “Nit de Sant Joan” de la Cala de Finestrat ha rebut el títol honorífic de Festa d’interés turístic provincial de la Comunitat Valenciana. És una distinció que ve a reconéixer el caràcter popular i arrelat d’aquesta festa en la qual es fomenta la participació de tota la ciutadania i la integració de visitants i turistes. També es posa en valor la repercussió pública de la celebració, la capacitat d’atracció de visitants i, amb tot això, la promoció de la Cala com a destinació turística. També es tenen en compte valors culturals i ludicofestivos, així com l’antiguitat de la festa que remunta més de 15 anys arrere.

L’edil de l’àrea de Festes, Héctor Baldó, ha manifestat “de tots és sabut que quan arriba la Nit de Sant Joan la nostra platja de la Cala acull una vetlada molt especial, preparada amb molt d’afecte per a veïns i visitants, amb la finalitat de viure i compartir aquesta nit tan màgica i tan especial. A més de donar-nos cita en la riba per a saltar les ones, amenitzem aquest esdeveniment amb música, activitats per a xicotets i majors, també participa la Comissió de Festes. Amb tot això, la nostra platja es converteix any rere any, des de fa dècades en punt de trobada per a milers de persones. Amb tot això, molt satisfets perquè rebre aquest títol honorífic ve a reconéixer l’esforç de l’Ajuntament de Finestrat i a consolidar la nostra platja com a referent turístic en la Nit de Sant Joan”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR DE FESTES, HÉCTOR BALDÓ, ACÍ

Aquesta distinció ha sigut comunicat per la Direcció General de Turisme a l’Ajuntament de Finestrat a través d’una resolució en la qual accepta la sol·licitud presentada en data 17 d’abril i que resol atorgar aquest títol honorífic, a més d’ordenar la inscripció d’aquesta declaració en el Registre Especial de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana.

 Tot preparat per a la Nit de Sant Joan 2023

Des de l’Ajuntament de Finestrat ja s’estan ultimant tots els preparatius per a celebrar el divendres, 23 de juny, aquesta “Nit de Sant Joan” a la Cala de Finestrat. Està previst que els actes comencen sobre les 17.30 hores amb una sessió de zumba, disc infantil, música en directe i disc mòbil. A més, hi haurà barra popular a càrrec de la Comissió de Festes Mini Tofols 2023. I per descomptat, el parèntesi a mitjanit per a saltar les ones i demanar els desitjos en aquesta màgica nit.

(GABINET PREMSA.08.6.2023)