La música en directe i els monòlegs en valencià són les propostes de cultura estival per a les nits de Finestrat

La regidora de Sanitat, Nati Algado, va visitar Carrefour Finestrat, 1a cadena certificada per AENOR per les seues mesures de seguretat anti COVID-19
10/07/2020
Èxit de participació en la 1a edició “PINTA Al CARRER” de Finestrat
15/07/2020

EN ELS ESDEVENIMENTS S’ADOPTARAN LES MESURES ESTABLIDES PER A GARANTIR LA SEGURETAT DELS ASSISTENTS ENFRONT DEL COVID-19

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Finestrat han organitzat tres esdeveniments, tant a la Cala com al centre històric, per a dinamitzar el temps d’oci estival. En concret, hi haurà dos espectacles de música en directe i un espectacle de monòlegs en valencià que tindran lloc a l’aire lliure i seguint, en tot moment, les mesures sanitàries per a evitar la propagació del COVID-19 com l’ús obligat de màscara o la limitació d’aforament.

Els esdeveniments al juliol començaran el dissabte, dia 18, a la Cala amb música en directe a càrrec d’Alonis Jazz Band. Serà a la plaça de l’Àmfora, a les 22.00 hores. I per al dissabte, dia 25 de juliol, la cultura en valencià arribarà a la Plaça de la Unió Europea on se celebrarà una nit de monòlegs titulada “Riures en valencià”. Tres monologuistes, María Zamora, María Juan i Carol Tomás, amenitzaran la fresca estival des del centre històric de la localitat. Aquesta actuació compta a més amb el suport de la Diputació d’Alacant a través de les “Subvencions per al foment de la llengua i la cultura popular valenciana, anualitat 2020”.

A l’agost seguirà la cultura en la Cala amb la música en directe a càrrec de “Guillermo Carmona Music”. Es tracta d’un espectacle de música instrumental que se celebrarà el dia 1, a les 22.00 hores, a la Plaça de l’Àmfora.

El regidor de Cultura, Héctor Baldó, va explicar que “aquest estiu és atípic per a tots, sense la tradicional programació de “Sensacions d’Estiu”. No obstant això, hem fet un esforç per a adaptar-nos a la situació actual i obrir un espai a la cultura en forma de música en directe i actuacions de monologuistes que ens portaran els somriures en valencià”. Quant a les mesures de seguretat “seguirem la línia dels plans de contingència que estem aplicant en les diverses instal·lacions municipals dins de la nostra política Finestrat Segur i celebrarem aquests actes a l’aire lliure, amb aforament limitat i adaptat per a mantindre les distàncies de seguretat”.

Aquestes mesures també contemplen la desinfecció de l’espai abans i després de l’esdeveniment, l’ús obligatori de màscara, la delimitació de les zones d’entrada i eixida per a evitar aglomeracions i el reforç de seguretat per part de la Policia Local.

Exposició LUGARES de la Fundació Frax

A més, fins al pròxim 18 de setembre es pot visitar en el Museu de Finestrat l’exposició “LUGARES” composta per quadres d’artistes que han exposat en la Fundació Frax i que forma part de la mostra itinerant “Descobreix els nostres artistes” que promou la Diputació d’Alacant. La primera parada d’aquesta mostra és Finestrat amb 14 obres el fil conductor de les quals són la representació de llocs com el paisatge muntanyenc del Puig Campana, el barri antic d’Altea o les salines de Santa Pola.

L’horari de visita al Museu és de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 hores i també hi ha l’opció de visita fent reserva prèvia en l’email museu@finestrat.org o telefonant al 660 70 54 20.

Finalment, l’edil va afegir que aquesta proposta estival no està tancada “perquè no descartem incloure més esdeveniments abans que finalitze l’estiu”.

(GABINET PREMSA.10.7.2020)