La Generalitat tria Finestrat per a commemorar el “DIA DE L’ARBRE A LA COMUNITAT VALENCIANA” amb la plantació d’Espècies Autòctones i la solta d’Aus Rapaces recuperades

Finestrat celebra aquest diumenge la festa de Sant Blai a la Font del Molí
01/02/2024
Visita de la Consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, a Finestrat
05/02/2024

PROP DE 600 ESCOLARS PARTICIPEN EN AQUESTA JORNADA DE CONSCIENCIACIÓ QUE VA TINDRE COM A ESCENARI LA MICRORESERVA DE FLORA “EL TOSSAL *DELS CORBS”

Hui, 31 de gener, es commemora el “Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana”. Per a commemorar la seua 34é edició la Generalitat ha triat Finestrat i concretament, la microreserva de flora “El Tossal dels Corbs”. Allí prop de 600 escolars dels dos centres educatius, “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat” han plantat 880 exemplars d’espècies autòctones com a coscolla, garrofera i llentiscle. També van assistir a una emotiva solta de dues aus rapaces recuperades en el Centre de Santa Faç. Els van acompanyar en aquesta jornada dedicada al Dia de l’Arbre CV el Secretari Autonòmic de Medi Ambient, Francisco Javier Sendra, l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, la regidora de Medi Ambient, Estela Álvarez, la Primera Tinenta d’Alcalde, Nati Algado i diversos membres de la corporació municipal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “hui se celebra el Dia de l’Arbre CV. I quin millor lloc per a fer-ho que un dels muncipios que més cuida el medi ambient com és Finestrat i als peus del Puig Campana, símbol de la nostra Comunitat. Agrair la sensibilitat de la Conselleria de Medi Ambient en triar Finestrat per a celebrar el Dia de l’*Arbre i, sobretot, inculcar entre els escolars els valors de sostenibilitat i protecció del nostre entorn. Els més xicotets volen gaudir i també volen aprendre sobre la nostra flora i la nostra fauna. Per això, hui han plantat exemplars autòctons de vegetació i també han sigut testimonis de la solta de dues aus rapaces recuperades”. En concret, es tracta d’un mussol real jove i un xoriguer que, des de hui i després d’un període de recuperació en el Centre de Santa Faç, tornen a volar en llibertat.
POTS ESCOLTAR LES DECLARCAIONES DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

“Aquesta és la nostra política”, va assegurar l’alcalde. “Tenim molts plans de futur per a continuar preservant el massís del Puig Campana i el seu entorn. Cal no oblidar que més del 50% del terme municipal de Finestrat està protegit. I sobre tots els nostres projectes parlarem aquest divendres amb la Consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, en la seua visita a Finestrat”.
Per part seua, el Secretari Autonòmic de Medi Ambient, Francisco Javier Sendra va assenyalar que “hem triat Finestrat perquè és una icona, és un exemple a seguir, pel seu grau de protecció de tot el terme municipal. Dia de l’Arbre CV, dia fonamental per a la nostra joventut i la nostra infància als qui els inculquem els valors de la defensa de la natura i la importància d’integrar les aus rapaces recuperades. I aquest treball conjunt és el que fa que puguem transmetre eixos valors a tants xiquets que ens acompanyen hui”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL SECRETARI AUTONÒMIC DE MEDI AMBIENT, FRANCISCO JAVIER SENDRA, ACÍ

El paratge triat per a aquest Dia de l’Arbre és el Tossal dels Corbs. Pertany a la Xarxa de Microreserves de flora de la Comunitat Valenciana. És un terreny molt singular compost per argiles, margues i sobretot algeps, on es troben espècies de flora tan emblemàtiques com el Teucrium lepicephalum (timó blanc), endemisme exclusiu de la Marina Baixa. També creixen ací més de 10 espècies protegides de flora.

A més dels tècnics de Conselleria de Medi Ambient en la jornada de hui també va participar personal del departament municipal de Medi Ambient, d’Educació, brigades de Serveis Tècnics, Policia Local i alumnes del Taller d’Ús de Jardineria.

(GABINET PREMSA.31.1.2024)