La Directora General de Justícia de la Generalitat Valenciana, Cristina Gil, visita Finestrat

Visita al Centre Ocupacional Doble Amor en el seu 50é aniversari
21/02/2024
Tornen a Finestrat els Fanalets al Carrer amb motiu del Dia Internacional de la Dona
22/02/2024

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca i el 2n Tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme i de Patrimoni, Víctor D. Llinares van rebre a la Directora General de Justícia, Cristina Gil, en la seua visita a l’Ajuntament de Finestrat.

“Agrair l’interés de la Directora, Cristina Gil, per Finestrat. És la 1a visita d’un responsable de la Conselleria de Justícia des d’octubre de 2022, moment en què la Generalitat Valenciana assumeix les competències de Jutjat de pau i Registre civil”. En aquesta trobada l’alcalde li va traslladar la necessitat d’ampliar i millorar aquest servei per l’augment de població que ve registrant el municipi en aquests últims anys, i per l’existència de diversos nuclis urbans des de La Cala, urbanitzacions, centre històric i disseminats rurals. La Directora va transmetre la posada a la disposició de la Conselleria per a garantir aquestes millores.

En la seua visita al consistori Cristina Gil també va tindre ocasió de conéixer al personal i les dependències on Generalitat presta les competències de Jutjat de pau i Registre civil. I es va interessar pel funcionament de DUALIA, servei de traducció simultània a més de 90 idiomes que va implantar de manera pionera l’Ajuntament de Finestrat. “Vam ser el 1r consistori de la Comunitat Valenciana a posar en marxa aquest servei de traducció per a salvar la barrera de l’idioma en la comunicació diària que realitzem en departaments com l’atenció a Residents d’Altres Nacionalitats, Policia, Serveis Socials i, per descomptat, Turisme”.

(GABINET PREMSA.20.02.2024)