La “Costa Blanca Trails” de Finestrat bat rècord de participació amb més de 1.100 inscrits

Finestrat inclourà en els seus pressupostos municipals la petició escolar de crear un aparcamtent per a bicis i patins en el CEIP “Puig Campana”
12/11/2018
Nueva charla sobre el BREXIT para atender las consultas de la ciudadanía británica que reside en Finestrat
15/11/2018

LA CARRERA CONSOLIDA LA SEUA PROJECCIÓ INTERNACIONAL AMB PARTICIPANTS ARRIBATS DES DE 20 PAÏSOS

Un total de 1.170 corredors de tot el món es donen cita aquest cap de setmana a Finestrat per a disputar la “Costa Blanca Trails”, prova de muntanya que destaca per la bellesa i espectacularitat del seu entorn natural. Este matí l’alcalde, Juan Francisco Pérez, va acudir al Palau de la Diputació d’Alacant a presentar la carrera junt amb el Vicepresident i Diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, José Antonio Ferrández Alejo, President del “Club Reto Everest” i adjunt a la direcció de carrera i el regidor d’Esports de Finestrat, David Alarcón.

La carrera inclou 4 modalitats segons la distància i dificultat del recorregut: una de les ultres més exigents del territori nacional amb 102 km de recorregut i 6.500 metres de desnivell positiu; una ultra de 65K (4.200m+), una marató de 40k (2.850+) i un trail que es podrà fer corrent o caminant, amb una distància de 20 quilòmetres i un desnivell de 1.100. Entre els seus principals atractius està l’itinerari que recorre les cimes més emblemàtiques de la Marina Baixa com Puig Campana, Aitana i La Serrella, passant per 7 municipis (Finestrat, Polop de la Marina, Benimantell, Benifato, Beniardà, Confrides i Sella).

Amb 1.170 inscrits aquesta edició de la “Costa Blanca Trails” ha batut rècords de participació. Acudeixen corredors de totes les comunitats autònomes sense excepció i augmenta el nombre de participants internacionals arribats des d’una vintena de països amb especial presència de danesos, noruecs i també des de Japó, Xina i Cambotja. Entre les grans figures que vénen a córrer a Finestrat repeteix el guanyador de la Ultra 102k en 2017, Pedro Martínez. Han confirmat també en la 102K Javi Rodríguez Bodas (guanyador de la 65K en 2017), Cristián Callau Aledón, Josué Aran (guanyador de la 40K en 2017), Nicole Zuchinni i Aitor Leal Irastorza; en la Ultra 65K participarà Yolanda Valiente; en la Marató 40k, el guanyador de la MIM, Cristóbal Adell i Sebas Sánchez (Guanyador de la Spain Ultra Cup). També estarà Raúl García Castán, pentacampió d’Espanya i Campió d’Europa.  La “Costa Blanca Trails” és puntuable per als que aspiren a presentar la seua candidatura per a les carreres de l’Ultra Trail du Mont Blanc® i, donada la seua consolidació, Finestrat ha sigut designada seu de la final de la Copa d’Espanya de carreres Ultra de la FEDME per a 2019, tal com va anunciar José Antonio Ferrández Alejo, de la direcció de carrera.

El Vicepresident i Diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, va reconéixer l’esforç de l’Ajuntament per recolzar aquesta carrera “i convertir una prova esportiva en turisme esportiu. L’exemple més clar és la projecció internacional que ha aconseguit, amb esportistes arribats de 20 països. Per tant, s’ha convertit en un pol d’atracció i promoció de la localitat, amb una carrera de primer nivell, única a la província i una de les més importants en el panorama nacional, la qual cosa mereix tot el suport del Patronat de Turisme de la Costa Blanca”.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va agrair el suport del Patronat en aquesta carrera “perquè sumar la marca Costa Blanca a aquest esdeveniment ha permés consolidar la carrera i arribar a xifres rècord de participació. Amb 1.200 corredors incrementa les xifres de visites a quasi 5.000 persones per a les quals també s’han programat activitats paral·leles mentres es desenvolupa la prova”. L’alcalde va agrair la col·laboració dels altres municipis pels quals passa la carrera i va mostrar la seua gratitud a l’organització, corredors i voluntaris “per extremar l’atenció de l’entorn en el desenvolupament d’aquesta carreres que uneix esport, seguretat, tecnologia, respecte pel medi ambient i la promoció turística perquè estem donant a conéixer la nostra localitat a través d’un esdeveniment esportiu de caràcter internacional que cada vegada suma més seguidors”. Aquesta edició a més compta amb repercussió en TVE perquè s’emetrà un reportatge especial en el programa “Evasión TV” de La 2 “en el qual mostraran l’espectacularitat del recorregut passant per les 3 principals cimes de la província, Puig Campana, Aitana, Serrella i la seua proximitat al mar”.

L’alcalde també va explicar el dispositiu de seguretat desplegat per a aquest esdeveniment amb la coordinació de Policia Local, la Unitat de Rescat de Bombers de la Diputació d’Alacant, organització de carrera (Club Reto Everest), a més de 150 voluntaris que s’han bolcat en el desenvolupament d’aquesta carrera com a membres del CE El Portell de Finestrat que estaran en l’entrega de dorsals i en el primer punt d’avituallament de les 4 carreres, situat en Collao Pouet.

En matèria tecnològica, incrementen els punts de pas “de manera que cada 5-10 quilòmetres els familiars i amistats podran saber la posició de cada corredor a través de diferents plataformes en Internet”. També es farà ús de la nova unitat de vigilància aèria policial amb avió no tripulat en coordinació amb l’helicòpter de la Diputació “per a facilitar al màxim la localització dels corredors i la intervenció, en el cas que fora necessari”.

Programa paral·lel: Xarrades tècniques i Animació per a la família “que espera”
És important destacar el programa paral·lel previst per l’organització de la carrera. D’una banda, en la vesprada del divendres hi haurà dues xarrades tècniques obertes a tots els públics en què César Canales, metge i corredor de muntanya, parlarà de les lesions en aquest tipus de carreres i com cuidar el cos del corredor (17:00 hores, Casa Cultura). A continuació, un dels escaladors més punters del país, David Palmada (“Pelut”), compartirà les seues experiències en la muntanya amb la xarrada titulada “Three Towers in the summer” (18:30 hores, Casa Cultura). A les 19:45 hores se celebrarà la xarrada tècnica dirigida a tots els participants de la Costa Blanca Trails.

El dissabte 17, pensant en la família i acompanyants que esperen l’arribada a meta dels corredors, hi haurà un complet programa d’animació en la Plaça de la Unió Europea des de les 11:00 hores amb jocs tradicionals, art creatiu, malabars i, com a novetat en aquesta edició, a partir de les 16:30 hores, se celebraran “Trail kids” perquè els més menuts també disfruten corrent.

Calendari de la carrera

Divendres 16, Plaça de la Unió Europea:

-de 17:00 a 20:30 hores: Entrega de dorsals per a totes les carreres.

-17:00 hores. Xarrada de César Canales. Lesiones en montaña. Casa Cultura.

-18:30 hores. Xarrada de David Palmada “Pelut”. “Three Towers in the summer” Casa Cultura.

-19:45 hores. Xarrada tècnica per als participants de la COSTA BLANCA TRAILS.

-23:59 hores. EIXIDA de la Ultra 102K.

Dissabte. 17, Plaça de la Unió Europea.

-6:30 hores. EIXIDA de la Ultra 65K.

-8:00 hores. EIXIDA de la Marató 40K.

-9:30 hores. EIXIDA del Trail 20K.

Entrega de trofeus:

-13:30 hores: Trail 20K.

-15:00 hores: Marató 40K.

-19:30 hores: 65K.

-22:30 hores. Ultra 102K