L’Ajuntament activa 3 zones wifi gratuïtes a la Font del Molí, la zona poliesportiva de la Foia i la Plaça de la Unió Europea

El Museu de Finestrat, Lucciano Trattoria Platja i Mika Viajes aconsegueixen la Certificació SICTED de compromís amb la qualitat turística
27/09/2021
Nova jornada solidària de donació de sang a Finestrat: dilluns 4 d’octubre
30/09/2021

FINESTRAT ES CONNECTA A LA XARXA WIFIEU AMB UNA SUBVENCIÓ EUROPEA DE 15.000€

Passar el dia en l’àrea recreativa de la Font del Molí, gaudir de les instal·lacions de la Plaça de la Unió Europea o fer esport en la zona poliesportiva municipal de la Foia té ara un servei afegit i és la connexió wifi gratuïta. En aquests espais públics l’Ajuntament de Finestrat ha activat 11 punts d’accés wifi gratuïts a través de la xarxa “«WIFI4EU».

“Des que em vaig presentar com a candidat en aquesta legislatura em vaig comprometre a estendre la fibra òptica i la connectivitat per a portar Internet a tots els llocs de Finestrat. En aquest cas hem aconseguit una subvenció europea per a activar xarxa wifi gratis en llocs públics molt transitats com és la zona poliesportiva de la Foia, l’àrea recreativa de la Font del Molí i també la Plaça de la Unió Europea on cada dia es donen cita molts joves i moltes famílies mentre es desenvolupen cada vesprada les activitats extraescolars esportives i culturals”, va informar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, en el transcurs de la seua visita al costat de l’edil de Modernització, David Alarcón, el regidor d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret i l’Enginyer tècnic municipal en telecomunicacions, José Llorca.

Concretament, s’han activat 11 punts d’accés WIFI, 9 exteriors i 2 interiors, la qual cosa permet la connectivitat gratuïta a la Plaça de la Unió Europea i la piscina municipal, en l’àrea recreativa de la Font del Molí (incloent la zona de les barbacoes) i també en la zona del poliesportiu municipal, situat en la Foia, on es troba el pavelló, el camp de futbol i la pista de pumptruck. “I per a fer-ho possible comptem amb la subvenció europea Wifi4EU, dotada de 15.000 euros. Per tant, ja són 5 espais públics de Finestrat des de la platja i el passeig fins a la Font del Molí amb Wifi gratuït. En aqueixa línia continuarem per a portar la connectivitat gratuïta fins a tots els punts més freqüentats de Finestrat”.

ESCOLTA LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE EN AQUEST ENLLAÇ

Aquesta línia de treball inclou l’expansió de la connectivitat en les partides rurals on ja s’ha instal·lat més de 80 quilòmetres de fibra òptica arribant a l’Alcàsser, el Fons, la Torre, la Tapiada, el Raval, les Hortetes i el Ramal de Loix, entre altres. “I continuem tenint l’objectiu previst, bé a través de fibra òptica o bé per satèl·lit, que totes les parts del nostre terme municipal tinguen connectivitat”.

A la platja de la Cala hi ha xarxa wifi gratis, denominada WIFInestrat, des de març de 2018. I en els nous espais la xarxa està identificada amb una placa i la seua denominació a l’hora de connectar-se és WIFI4EU.

L’objectiu de la iniciativa WIFI4EU és proporcionar en tota la Unió Europea (UE) accés a Internet de qualitat mitjançant punts d’accessos WIFI gratis situats en parcs, edificis públics i equipaments municipals. Amb aquesta acció, es vol facilitar l’accés a les comunicacions i potenciar la igualtat d’oportunitats en aquest àmbit.

(GABINET PREMSA. 4.10.2021)