La Regidoria de Comerç de Finestrat informa sobre la convocatòria d’ajudes de la Generalitat per a Comerç i Artesania

Agenda pròxims dies a Finestrat
10/01/2019
La Regidoria de Joventut de Finestrat organitza dos cursos d’anglés per a aconseguir el A2 i el B2
14/01/2019

LES AJUDES ES PODRAN SOL·LICITAR DE MANERA TELEMÀTICA DEL 21 DE GENER AL 4 DE FEBRER

Des de la Regidoria de Comerç de Finestrat informen que el pròxim 21 de gener s’obri el termini de sol·licitud d’ajudes que convoca la Generalitat Valenciana en matèria de comerç i artesania. Com a novetat, enguany només es podran presentar les sol·licituds de manera telemàtica i amb el corresponent certificat digital. Per això, des de la Regidoria de Comerç fan una crida a l’empresariat local i els emprenedors a acudir a l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) per a informar-se sobre les actuacions que són subvencionables per aquestes ajudes i el procediment per a la seua sol·licitud.

Tal com va explicar l’edil de Comerç, Mª Dolores Viudes, “enguany només es poden tramitar les sol·licituds d’aquestes ajudes de la Generalitat de manera telemàtica. Davant d’aquesta circumstància, animem les persones que poden resultar beneficiàries a què vinguen abans del dia 21 a informar-se sobretot el que necessiten per a tramitar-les perquè no ens agradaria que algú es quedara fora per no conéixer els terminis o no saber quines accions de la seua empresa són susceptibles de rebre aquestes ajudes.”

L’AEDL es troba en el Viver d’Empreses, en ple Bulevard comercial de Finestrat (Avinguda Federico García Lorca, 6). Les persones interessades poden acudir en horari de matí i, per a millor planificació, concertar una cita cridant al 96 680 40 40. El termini de sol·licitud s’obrirà el 21 de gener i durarà fins al 4 de febrer. “Hi ha 3 programes diferents d’ajudes, va assenyalar l’edil, dos orientats al Comerç com els gastos per manteniment d’un establiment comercial de nova titularitat, les inversions en equipament o la implantació de venda on line. I també hi ha un programa específic d’ajuda per al sector de l’artesania”.

Programes d’ajudes: Emprenem Comerç, Avalem Comerç i Avalem Artesania.

L’objectiu “d’Emprenem Comerç” és recolzar als emprenedors en finançar-los despeses corrents derivats del manteniment d’un establiment comercial amb nova titularitat o la implantació d’una activitat comercial en un local en què amb anterioritat s’haja exercit activitat econòmica. En aquest cas l’establiment ha d’obrir les portes entre l’1 de febrer i el 30 de setembre d’enguany.

“Avalem Comerç” tenen com a finalitat augmentar la competitivitat i qualitat de les PIMES. En aquest cas es tracta de recolzar les inversions en equipament per a l’establiment comercial i també la implantació de la venda online. Les actuacions hauran de realitzar-se entre l’1 de gener i el 31 d’octubre d’enguany.

Finalment, “Avalem Artesania” busca incrementar la competitivitat i qualitat de les PIMES artesanals i els seus productes mitjançant accions com a assistència a cursos especialitzats en l’ofici, participació com a expositor en fires, etc.

El termini per a presentar les sol·licituds per a aquestes ajudes va des del 21 de gener fins al 4 de febrer i la sol·licitud només es podrà presentar serà mitjançant procediment telemàtic amb el corresponent certificat digital.

(GABINET DE PREMSA: 11.1.2019)