La canalització de pluvials en Cantereria arriba a la seua fase final amb la perforació d’un túnel de 75 metres

Aquest diumenge comença l’any d’esdeveniments commemoratius pel 50é aniversari de la refundació del Centre Musical Puig Campana de Finestrat
24/10/2019
Emotiu concert en honor als 50 anys d’història del “Centre Musical Puig Campana” de Finestrat
29/10/2019

L’ALCALDE VA VISITAR AQUESTA OBRA QUE REPRESENTA LA MAJOR INVERSIÓ EN MILLORES HIDRÀULIQUES DESPRÉS DE LA CANALITZACIÓ DEL BARRANC DE LA CALA

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va visitar este matí les obres de canalització de pluvials de la partida Cantereria on els treballs es troben ja en la seua fase final. En aquesta visita va estar acompanyat pel regidor d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret i l’edil de Manteniment, Tomás Sellés. En el transcurs de la visita l’alcalde va informar que “es tracta de l’obra hidràulica de major inversió en la localitat després de la canalització del barranc de la Cala. I forma part d’un projecte molt ambiciós de dotar de canalització de pluvials a tot el nucli històric, nucli que a penes disposa d’aquesta instal·lació”. El pressupost ascendeix concretament a 353.000 € sufragats a través de l’acord amb l’empresa concessionària del servei d’aigua, Hidraqua.

Els treballs es vénen executant des d’abril i formen part d’un projecte integral d’arreplega d’aigües pluvials de tot el nucli històric.  Com va explicar l’alcalde en aquesta visita, “donada l’envergadura d’aquesta actuació, necessària per a evitar les inundacions en la zona esportiva, es va plantejar la seua execució en distintes fases”. La primera fase ja es va realitzar en anys anteriors per a canalitzar precisament l’últim tram del projecte, exactament en 200 metres lineals que desemboquen directament en el riu Anxero. La fase actual connecta amb aqueix tram, cobrint una longitud aproximada d’actuació de 350 m2. “L’objectiu d’aquests treballs, va assenyalar l’alcalde en la seua visita, “és arreplegar les aigües pluvials que arriben des del Parc Font de Carrè i desviar el seu itinerari cap al riu Anxero. Així esperem acabar amb les inundacions en la zona poliesportiva de La Foia quan es registren episodis de pluges intenses. És una obra de gran complexitat tècnica en què s’està emprant maquinària que mai abans s’havia utilitzat a Finestrat com és una tuneladora clava que està perforant 75 metres de túnel per a connectar la Partida Cantereria i La Foia amb la CV-767. De fet, aquesta obra representa la major inversió en millores hidràuliques a Finestrat després de la canalització del barranc de la Cala”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Quant al termini de finalització d’aquesta fase, si els treballs van segons allò que s’ha previst, estarà conclosa a finals d’any. “I en els pròxims 2 anys esperem concloure per complet el projecte integral de canalització del nucli històric.”

(GABINET DE PREMSA. 25.10.2019)