La Cala de Finestrat recupera espai aeri amb la retirada de pals i 160 metres de cablejat

Finestrat acull la presentació de la campanya Esquí Joventut Marina Baixa
19/10/2022
L’OKTOBERFEST arriba a Finestrat aquest dissabte 22 d’Octubre
20/10/2022

REPRESENTA UNA MILLORA DELS SERVEIS DE TELECOMUNICACIONS, EL TRÀNSIT PER ALS VIANANTS, L’ACCESSIBILITAT I GUANYA ESPAI PER A APARCAMENT

El frontal de la Cala de Finestrat recupera espai aeri. I és que finalment s’ha culminat la retirada dels pals de fusta i el cablejat que creuava per l’aire aquesta part frontal del passeig. Fa escassos mesos es va realitzar aquesta mateixa actuació al carrer Relleu, també a la Cala. Aleshores va quedar pendent en el passeig, acabat de renovar i en la zona on l’Ajuntament ha creat una vorera nova. Precisament ací és on han soterrat totes les línies de telecomunicacions i, seguidament, han implantat la nova xarxa de fibra òptica i han procedit a retirar els cables i els 4 pals de fusta i de formigó, elements molt exposats a les inclemències meteorològiques i al pas del temps. La longitud de l’actuació és de 160 metres, des de la rotonda de l’Avinguda Marina Baixa fins a la rotonda d’intersecció amb l’Avinguda Mariners de la Vila Joiosa.

Aquesta actuació implica un salt qualitatiu quant a serveis de telecomunicacions, trànsit per als vianants, accessibilitat i també recuperació d’espai per a aparcament.

“Ara el cel està molt més buit en la nostra Cala”, va indicar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca. “Ja no estan els pals de fusta ni tampoc els cables que sobrevolaven per damunt de tota aquesta vorera nova que, com sabeu, forma part de la reforma integral que realitzem en el passeig de la nostra platja”. Aquesta actuació ha sigut impulsada i coordinada des del departament municipal d’Enginyeria tècnica de telecomunicacions, “Dir en aquest sentit que en tractar-se d’una nova xarxa també representa una millora de qualitat en els serveis de telefonia i accés a Internet per a veïns i establiments de la Cala, sense perdre de vista la importància de recuperar espai per a pàrquing en suprimir aquests pals”.

 

L’obra de canalització subterrània de la xarxa de telecomunicacions està inclosa dins de la reforma integral del passeig de la platja amb una inversió de l’Ajuntament pròxima als 200.000€.

(GABINET DE PREMSA (19.10.2022)