La Cala de Finestrat, primera platja de la Marina Baixa amb WIFI gratuïta per a veïns i turistes

El juzgado avala el acuerdo del Ayuntamiento e Hidraqua y condena a pagar las costas a SSPF y su portavoz, Ignacio Salas
26/03/2018
Hotel La Cala, Policia Local i Tourist Info Finestrat renoven el seu distintiu SICTED de compromís amb la qualitat turística
27/03/2018

Des de l’Ajuntament de Finestrat han posat hui en marxa la xarxa WIFI perquè veïns i turistes puguen navegar de manera gratuïta per Internet des de la platja. Amb això, la Cala de Finestrat es converteix en la 1a platja de la comarca de la Marina Baixa a oferir aquest innovador servei. L’alcalde, Juan Francisco Pérez, junt amb l’edil de Comerç, Mª Dolores Viudes, el personal municipal de Turisme i del projecte “Finestrat, Destinació Turística Intel·ligent” va explicar este matí els detalls de la xarxa WIFINESTRAT que ja està en actiu. Per a connectar-se, els usuaris només han d’incloure una adreça de correu electrònic o bé accedir des del seu perfil en la xarxa social Facebook.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “fa més d’un any comencem a desenvolupar la nostra estratègia de Finestrat com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI) amb l’objectiu de proporcionar serveis palpables a la ciutadania. I hui tenim el primer fruit de tot aquest treball amb la posada en marxa de la xarxa WIFI en la nostra Cala i amb inversió exclusivament municipal. D’esta manera, la Cala de Finestrat s’ha convertit en la 1a de la Marina Baixa a oferir WIFI durant tot l’any a veïns i turistes que ja ho podran gaudir en aquestes vacaces de Setmana Santa mentres prenen el sol en l’arena o gaudir del passeig. Es tracta d’una xarxa segura, proporcionada per fibra òptica i oferida per Telefónica Espanya”. La xarxa WIFINESTRAT està en 4 idiomes (castellà, valencià, anglés i francés) que es detecten automàticament segons el dispositiu des del qual s’accedeix. L’accés és fins de 2 hores per usuari per a evitar connexions perpètues i poden navegar fins a 1.000 usuaris de manera simultània sense disminuir la qualitat de navegació. Aquest servei també serveix de plataforma per a difondre l’oferta turística del municipi perquè una vegada connectat el primer punt d’informació és la Pàgina de Facebook de Turisme Finestrat on es donaran a conéixer els esdeveniments més importants de l’agenda.

La instal·lació de la xarxa WIFI ofereix altres serveis afegits a residents i turistes. Com a exemples, en matèria de seguretat s’ha habilitat un canal privat per a cossos i forces de seguretat a través del qual podran gestionar emergències; també permet un millor control de l’afluència de visitants a la platja en actes multitudinaris com la Nit de Sant Joan; l’ús d’avions no tripulats amb vídeo en temps real, informació sobre condicions meteorològiques en la platja (radiació solar, temperatura, humitat) i serveis de geolocalització. En la seua configuració, a més, han inclòs filtres de seguretat per a evitar l’accés dels menors a continguts adults.

La xarxa WIFINESTRAT ve a completar l’oferta de la Cala de Finestrat, platja que ostenta el distintiu europeu de Bandera Blava per la qualitat de la seua arena, platja i serveis a banyistes, a més de comptar amb àrea de Platja Accessible per a persones amb mobilitat reduïda, servei de socorrisme, parcs infantils, àrea biosaludable i instal·lacions per a la pràctica del vòlei platja, entre altres opcions.

GABINET DE PREMSA (27.03.18)