La Cala de Finestrat es consolida com a PLATJA LLIURE DE FUMS des de l’estiu passat

Campus d’estiu del Club Voleibol Finestrat del 24 de juny al 30 de juliol
19/05/2021
Recepció al nou president de l’Associació Empresarial de Finestrat
19/05/2021

L’AJUNTAMENT MANTÉ LA PROHIBICIÓ DE FUMAR PER SEGURETAT SANITÀRIA I PER A EVITAR EL MAL AMBIENTAL DE LES BURILLES EN L’ARENA

La Cala de Finestrat es consolida com una de les primeres platges de la Comunitat Valenciana lliure de fums. Mentre en altres localitats encara és una recomanació, en la Cala de Finestrat està prohibit fumar des del passat estiu en aplicació del Pla de Contingència que va establir l’Ajuntament per a contindre els contagis de la COVID-19. Ara la prohibició es queda per sempre després de la modificació de l’ordenança municipal ordenança núm. 29 de convivència en l’espai públic que així ho estableix.
“En algunes qüestions la pandèmia ens ha obert els ulls per a incorporar mesures que es quedaran per sempre. L’estiu passat vam prohibir fumar dins de la platja com a mesura sanitària i de prevenció. I ens vam adonar que és molt positiu perquè fumar contamina, les burilles provoquen un greu mal ambiental en l’arena i, a més, no ajuda a la salut de les persones. Per això, aquesta prohibició continuarà per sempre a la Cala de Finestrat. No permetrem que es fume a la platja i estic convençut que els fumadors entendran aquesta mesura perquè tenen molts altres espais a l’aire lliure per a fumar”, va assenyalar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

Aquesta prohibició s’ha instaurat de manera definitiva mitjançant la recent modificació de l’ordenança núm. 29 de convivència en l’espai públic, ja publicada en el BOP del 20 d’abril de 2021. “El nostre objectiu és crear un entorn segur i saludable I considerem que mesures com la prohibició de fumar a la platja va d’acord de la nostra política de gestió sanitària i mediombiental”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

La mesura estableix la prohibició de fumar i també vaporejar (fumar amb cigarrets electrònics) en totes les zones d’ús públic de la platja. El seu incompliment pot implicar sancions de fins a 750€.

(GABINET DE PREMSA.18.5.2021)