La Bandera Blava ja oneja a la Cala de Finestrat

Fins al 31 de juliol es pot visitar l’exposició de l’alumnat adult de l’Escola d’Art de Finestrat
01/07/2021
Inici imminent de les obres de reforma i ampliació del consultori mèdic de la Cala de Finestrat
02/07/2021

 

L’ALCALDE VA VISITAR LA PLATJA ON TAMBÉ ESTÀ EN MARXA L’ÀREA ACCESSIBLE PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA I LES ACTIVITATS INFANTILS GRATUÏTES

 

La Bandera Blava ja oneja a la Cala de Finestrat. Es tracta del guardó internacional que reconeix el compliment per part de l’Ajuntament dels criteris de gestió i educació ambiental, seguretat, equipament, legalitat, qualitat costanera i qualitat de l’aigua. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va hissar hui aquest emblema al costat de l’edil de Platja, David Alarcón, la regidora de Seguretat, Mª Dolores Viudes i el regidor de Manteniment, Tomás Sellés.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “aquest dia sempre és important per a Finestrat i especialment per a la nostra Cala. Encara que tots els anys i ja van més de 30 aconseguim la Bandera Blava no hi ha dubte que és el reconeixement més significatiu al compromís d’aquest Ajuntament amb el nostre medi ambient, amb la seguretat i amb l’excel·lència que prestem en tots els nostres serveis a usuaris, veïns i visitants”. La Bandera Blava és concedida per la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), a través de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

Àrea accessible i Activitats infantils gratuïtes

En aquesta visita a la platja l’alcalde també va ser present en l’àrea accessible on les persones amb mobilitat reduïda tenen l’oportunitat de donar-se un bany comptant amb l’assistència del servei de socorrisme (mitjançant cita prèvia). A més, hui 1 de juliol comença el programa d’activitats infantils gratuïtes que organitza la Regidoria de Turisme per a tots els dimarts, dijous i dissabtes de l’estiu. “L’any passat no vam poder celebrar-ho per la pandèmia”, va indicar l’alcalde. “Per sort l’evolució de la situació ens ha permés reprendre aquesta proposta d’oci per als més xicotets, amb edats entre 3 i 12 anys, en la qual acompanyem l’estada de la família a la platja amb jocs, manualitats i entreteniment saludable per a tots”. És una programació gratuïta que se celebra en horari de 10.00 a 14.00 hores tots els dimarts, dijous i dissabtes de l’estiu fins al 7 de setembre.

 

Dispositiu de seguretat

Pel que fa al dispositiu de seguretat 7 auxiliars de platja vetlen pel compliment de les mesures de contenció enfront de la pandèmia com l’entrada i eixida a la platja pels tres accessos habilitats, l’aforament màxim de 1.000 persones, el respecte al clos perimetral o les distàncies de seguretat. “En definitiva, es tracta de donar un servei de garantia i de la màxima seguretat en una de les millors platges de la Costa Blanca. I prompte aquest equip es veurà reforçat pels controladors locals”.

El dispositiu de seguretat inclou el servei de socorrisme, en horari de 10.00 a 20.00 hores, el mateix que els auxiliars de platja.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ  

Cala de Finestrat=Platja Sense Fum

També és important recordar la prohibició expressa de fumar a la platja. “La nostra Cala és una platja sense fum. Així ho recull la nostra normativa municipal de convivència en l’espai públic i també per la nostra recent adhesió a la Xarxa de Platges sense Fum de la Comunitat Valenciana”.

Aquesta mesura estableix, per ordenança municipal, la prohibició de fumar i també vapejar (fumar amb cigarrets electrònics) en totes les zones d’ús públic de la platja. I el seu incompliment pot implicar sancions de fins a 750€.

Xarxa WiFinestrat i Tourist Info a peu de platja

En matèria de tecnologia la Cala de Finestrat disposa de Xarxa Wifi gratuïta des de març de 2018 quan es va convertir en la primera platja de la Marina Baixa a oferir aquesta tecnologia de manera gratuïta. A més, els bancs del passeig també tenen connexions USB per a facilitar la càrrega dels dispositius mòbils. D’altra banda, el punt d’Informació de Turisme està obert per a donar servei des del mateix passeig de dilluns a divendres, en horari de 9.00 a 14.30 hores.

(GABINET PREMSA.1.7.2021)