La Bandera Blava 2020 oneja des de hui a la platja de la Cala de Finestrat

Subvenció de 39.000€ de la Diputació d’Alacant a l’Ajuntament de Finestrat per a mesures urgents destinades a fer front a l’impacte del COVID-19
25/06/2020
Normes d’ús de la platja: Plan de Contingència Cala Finestrat anti COVID 19
29/06/2020

L’ALCALDE VA VISITAR TAMBÉ EL 2n ACCÉS OBERT A la PLATJA EN ATENCIÓ a la PETICIÓ DE L’EMPRESARIAT DE LA ZONA
L’alcalde, Juan Francisco Pérez, al costat de l’edil de Platja, David Alarcón i el regidor de Manteniment, Tomás Sellés, van hissar aquest matí la Bandera Blava en la Cala de Finestrat. Aquest guardó internacional que concedeix la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), a través de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) reconeix el compliment per part de l’Ajuntament dels criteris de gestió i educació ambiental, seguretat, equipament, legalitat, qualitat costanera i qualitat de l’aigua. Després de l’hissat les autoritats locals van visitar el nou accés a l’arenal que el consistori va obrir ahir seguint les peticions dels empresaris del frontal de la platja.
En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “un any més i ja són més de 30 la Bandera Blava oneja a la Cala de Finestrat. Aquest guardó és un reconeixement a la labor que fem en material mediambiental i de serveis, al mateix temps que és el millor indicador per als nostres usuaris, veïns i visitants, del compromís que té aquest Ajuntament amb la qualitat i la seguretat”. Precisament enguany a causa de la pandèmia del COVID-19 el consistori ha redoblat esforços per a obrir la platja el passat 15 de juny aplicant un estricte Pla de Contingència. Aquest Pla estableix mesures com l’aforament màxim de 1.000 persones, les distàncies de seguretat, l’ús de màscares quan no es poden guardar aqueixes distàncies i l’horari de 9.00 a 21.00 hores. “Aquest pla és estricte quant al seu compliment però dinàmic perquè anirem adaptant-lo conforme evoluciona la situació, segons establisca la normativa estatal i també comptant l’opinió de l’empresariat. Per això, comencem amb un accés únic i, en atenció a les seues peticions hem obert un nou accés al costat de la coneguda com Plaza de l’Àmfora per a evitar aglomeracions i també per a ajudar al sector del frontal de la platja ”, va informar l’alcalde.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

Per a orientar als banyistes sobre les mesures de seguretat el consistori compta amb un equip de més de 15 informadors de platja, a més de panells informatius on es poden consultar totes les normes en castellà, valencià i anglés.
Platja accessible, xarxa WiFinestrat i Tourist Info oberta
En matèria de serveis la platja compta amb àrea accessible per a persones amb mobilitat reduïda que disposen d’assistència per a accedir a la mar sol·licitant cita prèvia en el lloc de socorrisme. I en matèria de tecnologia la Cala de Finestrat disposa de Xarxa Wifi gratuïta des de març de 2018 quan es va convertir en la 1a platja de la Marina Baixa a oferir aquesta tecnologia de manera gratuïta. A més, els bancs del passeig també tenen connexions USB per a facilitar la càrrega dels dispositius mòbils. A més, el punt d’Informació de Turisme està obert per a donar servei des del mateix passeig de dilluns a divendres, en horari de 9.00 a 14.30 hores.
Finalment, l’alcalde va assenyalar que “hem volgut fer les coses bé. I gràcies a fer les coses bé hui hissem la nostra Bandera Blava. Aquest guardó distingeix a la nostra xicoteta platja, una de les més visitades de la Costa Blanca. I ho fa en un any especialment complicat a causa de la pandèmia del COVID-19, així que cobra un especial valor en reconéixer el nostre compromís amb la qualitat i, sobretot, amb la seguretat de totes les persones que ens visiten”.


(GABINET PREMSA.25.6.2020)