Juan Francisco Pérez, reelegit alcalde de Finestrat per majoria absoluta per a la legislatura 2019-2023

Segueix en directe el ple de constitució de la nova corporació municipal Finestrat
17/06/2019
Finestrat es prepara per a la Trail Nocturna Puig Campana que se celebra el dissabte 6 de juliol
17/06/2019

LA NOVA CORPORACIÓ ESTÀ COMPOSTA PER 10 EDILS DEL PP I 3 EDILS DEL PSPV-PSOE

Davant d’una gran afluència de públic, Juan Francisco Pérez Llorca ha sigut proclamat Alcalde-Presidente de l’Ajuntament de Finestrat, en la sessió de constitució del nou govern municipal, celebrada este matí en el Saló de Plens. El candidat del Partit Popular, Juan Francisco Pérez, ha sigut novament investit alcalde després d’aconseguir 10 dels 13 vots emesos per cada regidor electe en els comicis del passat 26 de maig. La composició del nou govern municipal queda, per tant, formada per 10 regidors del Partit Popular i 3 del PSPV-PSOE, després que el PP aconseguira 1.576 vots en les eleccions municipals del passat 26 de maig i el PSOE 620 vots, mentres que la resta de partits que van presentar candidatura no van arribar a obtindre representació.

Constitució de la Taula d’Edat, presa de possessió i elecció de l’Alcalde-President
La sessió va començar amb la constitució de la Taula d’Edat, que va estar presidida per la regidora electa de major edat, María Llorca, edil del PP, mentres que l’edil més jove, Héctor Baldó, també del Partit Popular.
A continuació, cada regidor electe va prendre possessió del seu càrrec prestant jurament o promesa de complir fidelment les obligacions del càrrec amb lleialtat al rei i de guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’estat. A continuació, es va procedir a l’elecció de l’Alcalde entre el candidat de la llista dels Populars Finestrat, Juan Francisco Pérez Llorca i el candidat de la llista del PSPV-PSOE, José Alfonso Llorca, per a la qual cosa cada regidor va depositar el seu vot en una urna. Després del recompte de vots es va proclamar Alcalde-Presidente de la corporació municipal a Juan Francisco Pérez Llorca, per una majoria absoluta de 10 vots.

Els regidors electes que van prendre possessió són, per part de l’equip de govern: Juan Francisco Pérez, Víctor Darío Llinares, María Llorca, José Vicente Lloret, María Dolores Viudes, Héctor Baldó, Tomás Sellés, Donna Rebecca Plummer, David Alarcón i Nati Algado. Per la seua banda, els regidors que componen l’oposició són José Alfonso Llorca, Mª Olga Abad i Mª Dolores Lloret.

Després d’escoltar la intervenció del portaveu de cada grup, l’acabat de proclamar Alcalde va pronunciar el seu discurs d’investidura, en el qual va agrair la confiança majoritària “que el poble de Finestrat ha depositat en la nostra candidatura”, va afirmar, “hem rebut molta més confiança dels nostres ciutadans i és per això que hem d’acceptar aquest repte amb molt més compromís i responsabilitat que abans cap a tots vosaltres”.Als regidors en l’oposició els va tendir la mà perquè “no podem oblidar un nexe comú :tots volem el millor per a Finestrat. Per això, m’agradaria que s’integraren en la gestió i participaren en el dia a dia de l’Ajuntament”.

Principals compromisos 2019-2023

El primer Institut d’Educació Secundària, la Residència i Centre de Dia per a les persones majors, el Pla de Mobilitat de transport públic, dependències de Suma en el nucli històric i la generació d’inversions per a eliminar el deute públic i abaixar la pressió fiscal són els principals compromisos per a aquests 4 anys de govern. També un pla d’ordenació del territori “que garantisca un creixement molt respectuós amb una de les nostres principals senyes d’identitat, el Medi ambient”.
A més de continuar contribuint a la creació de llocs de treball potenciant la col·laboració públic privada, l’acabat d’investir alcalde va anunciar dues línies de treball: la igualtat i la convivència.
“Iniciarem el primer pla d’igualtat i convivència municipal, consistent en un conjunt ordenat de mesures tendents a aconseguir en tots els estaments públics i privats la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i hòmens i a eliminar la discriminació per raó de sexe. També volem implantar un major sentit de la tolerància i respecte tant en l’aspecte personal com a material en el nostre poble. Hem d’aprendre a voler i tindre més cura de Finestrat. I és indispensable fer-ho des de l’educació, en col·laboració amb els centres educatius”.

Finalment, va sol·licitar la col·laboració de tots els funcionaris i treballadors públics “per a continuar sent un dels pobles més àgils i eficients d’Espanya, capaços de generar confiança en els inversors i de mostrar la màxima col·laboració i ajuda als nostres veïns. Els ciutadans exigiu polítiques eficients, transparents i pròximes, va afirmar. “I en això continuaré treballant igual com he fet fins ara, sense distincions. El que hui em torneu a donar, jo vos ho vaig a tornar amb humilitat i sacrifici, tenint tots els dies clar i present que sóc alcalde perquè vosaltres així ho voleu, i a vosaltres em dec. Més enllà d’obres i projectes, el primer sou vosaltres, el primer, les persones”, va concloure l’alcalde en el seu discurs d’investidura.

(GABINET DE PREMSA: 15.06.19)