LES SESSIONS “STOP BULLYING, JUGUEM JUNTS” ESTAN DIRIGIDES A LA DETECCIÓ PRECOÇ I PROMOCIÓ DEL BENESTAR EMOCIONAL DELS XIQUETS ENTRE 6 I 12 ANYS
L’assetjament escolar és un problema creixent en els centres educatius. La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Finestrat promou uns tallers participatius des de febrer fins a maig per a reforçar l’autoestima dels més xicotets com a clau per a una detecció precoç de casos d’assetjament escolar i previndre possibles intents de suïcidi.
Ajudar-los a identificar què és l’assetjament escolar i el ciberassetjament, gestionar les emocions, treballar habilitats socials com la comunicació i tècniques d’assertivitat, així com fomentar el respecte i la tolerància són els continguts macro que es treballen en les diferents sessions de treball que van des de febrer a maig des d’una perspectiva de treball participatiu a les aules dels col·legis Balcó de Finestrat i Puig Campana.
Des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Finestrat es treballa des de fa diversos anys en tallers enfocats a la prevenció de l’assetjament escolar a través de tallers dirigits a la població infantil a les aules avançant enguany, com a novetat, l’edat dels xiquets als 6 anys fins als 12.
En paraules de la regidora de Joventut, Natividad Algado, “aquestes sessions formatives i participatives promouen la salut i el benestar emocional de xiquets i xiquetes perquè casos d’assetjament com el de les Bessones de Sallent i el del xiquet de Tarragona, no tornen a succeir. L’objectiu fonamental d’aquestes sessions formatives és que els xiquets adquirisquen des d’una edat primerenca coneixements i habilitats per a enfortir la tolerància i el respecte mutu”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA DE JOVENTUT, NATI ALGADO, ACÍ
Les sessions van començar a l’octubre amb l’estreta col·laboració d’Igualtat i Joventut per a treballar des de les aules dels dos col·legis la prevenció de la violència de gènere. I es prolongaran fins al mes de maig amb un enfocament molt dinàmic i participatiu dirigit a previndre també l’assetjament escolar. Entre els objectius es persegueix crear un programa estable en el temps per a enfortir les emocions, potenciar la comunicació entre els pares i mares i els seus fills i filles, donant pautes per a millorar-la, fomentar la participació de les famílies per a promoure un estil de vida saludable inter generacional, previndre problemes de salut derivats de mals hàbits durant la infantesa que repercutisquen en l’adolescència i també promoure la igualtat de la salut en els xiquets i xiquetes.
El programa “Stop Bullying, juguem junts” reforça l’altra iniciativa promoguda també des de la Regidoria de Joventut com són els tallers del “Racó de Mares i Pares” que se celebren els divendres de cada mes en el Centre Juvenil de Finestrat per a fomentar la comunicació entre pares i fills i conéixer els temes que més preocupen els joves per a saber com abordar-los. La pròxima sessió serà aquest mateix divendres, dia 3 de març, i estarà dedicada als primers consums d’alcohol i drogues per part dels adolescents.
“Es tracta d’abordar des d’una perspectiva global i generacional, tant de pares com de xiquets, totes les necessitats que arriben tant des de la direcció dels col·legis com de les famílies, d’una manera participativa perquè, entre tots, puguem previndre conductes d’assetjament escolar i identificar possibles problemes de salut que puguen afectar el benestar emocional durant l’etapa preadolescent”, va concloure l’edil.
(GABINET PREMSA.1.3.2023)