Jornada important per a les obres del barranc amb la connexió del canal subterrani a l’arqueta d’abocament al mar

L’alcalde de Finestrat torna a retre comptes en una xarla oberta a la participació ciutadana
28/02/2019
Inauguració de l’aparcabicis del CEIP “Puig Campana” de Finestrat
28/02/2019

L’ALCALDE VA AFIRMAR QUE AQUESTA ÉS L’OBRA MÉS IMPORTANT REALITZADA MAI A FINESTRAT I SI TOT MARXA SEGONS ALLÒ QUE S’HA PREVIST ESTARÀ ACABADA A L’ABRIL

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va visitar hui les obres del barranc de la Cala en la jornada en què han connectat el llit subterrani a l’arqueta que vesarà les aigües pluvials al mar. En l’últim mes i mig els operaris han instal·lat més de 250 marcs de formigó, de 12 tones cada u, per a crear aquest canal pel qual discorreran les pluvials per davall de l’Avinguda Marina Baixa des de l’eixida del barranc fins a la platja, evitant així les inundacions que es produeixen en aquesta avinguda cada vegada que plou. En aqueix punt final ja han finalitzat la construcció de l’arquetón que abocarà les pluvials de manera frontal i lateral al mar i també una part de les aigües a la xarxa de sanejament.

Al terme de la visita, l’alcalde es va mostrar satisfet pel ritme de les obres. “Dia important per a les obres del barranc de la Cala perquè just hui estan connectant tota la canalització subterrània amb l’arqueta que abocarà les aigües pluvials al mar. Per tant, si ara tinguérem un episodi de pluges l’aigua ja discorreria de manera subterrània per aquest canal sense posar en perill la seguretat de les persones ni generar danys materials com ha ocorregut en anteriors ocasions”.

Una vegada culminada la fase hidràulica d’aquesta obra de canalització del barranc de la Cala començarà la reurbanització de l’Avinguda Marina Baixa. “Hem aprofitat aquesta gran obra per a renovar la imatge de la Cala amb un disseny més modern i avantguardista. Així volem posar en valor la joia de Finestrat que és la seua Cala, la seua platja”. La primera autoritat local es va mostrar satisfet per l’evolució de les obres. “Així també m’ho han traslladat els restauradors i comerciants perquè se n’han adonat que l’obra marxa a molt bon ritme i, si tot va segons allò que s’ha previst, estarà acabada en el mes d’abril. Insistisc, es tracta de l’obra més important que s’ha fet mai a Finestrat. I estic convençut que solucionarà el greu problema que teníem en la Cala cada vegada que plovia”.

L’obra està promoguda des de l’Ajuntament de Finestrat en col·laboració amb Hidraqua, empresa concessionària del servei d’aigua i sanejament que sufraga aquesta actuació amb càrrec als fons anuals de renovació. El pressupost de l’obra completa ascendeix a 2.063.347’37€ i, si tot marxa segons allò que s’ha previst, estarà finalitzada abans de Setmana Santa.

(GABINET DE PREMSA.26.2.2019)