Jornada de donació de sang a Finestrat

“Dona-li dies al valencià”, l’Oficina de Promoció del Valencià de Finestrat aposta de nou per una agenda exclusiva de la localitat.
27/01/2022
L’Escola de Pilota de Finestrat es juga demà a casa la primera posició de la lliga enfront del Benidorm
27/01/2022

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat informen que aquest pròxim dilluns, dia 31 de gener, se celebra una nova jornada de donació de sang en el consultori mèdic “Fernando Martínez”, situat en el carrer Serra Cortina. L’horari serà de 16.30 a 20.30 hores.

L’edil de Sanitat, Nati Algado, va fer una crida a la població que és donant per a acudir aqueix dia a la cita i també a fer-se nous donants: “En cada donació de sang que se celebra a Finestrat acudeixen una mitjana de trenta persones. I els estem a tots infinitament agraïts perquè les donacions continuen sent necessàries, tots els dies, per a cirurgies, tractaments oncològics, accidents de trànsit… Seria impossible atendre aquestes situacions en els centres hospitalaris sense transfusions darrere de les quals hi ha milers de donants que ho fan possible. Ser donant diu molt de nosaltres. Ser donant és ser solidari, sociable, sensible, optimista i vital. Per això, us agraïsc per endavant la vostra participació i us anime a fer-vos donants.”

Requisits per a donar sang

Quant als requisits és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, portar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú. Els homes poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.

En cas de tindre o haver tingut febre o afeccions respiratòries en els últims 14 dies no es pot acudir a donar sang; tampoc si està en quarantena per contacte amb una persona malalta de COVID-19.

(GABINET PREMSA.27.1.2022)