Jo et balle, tu em contes. Una trobada intergeneracional entre la tercera edat de Finestrat i l’alumnat de l’IES Enric Valor d’El Campello

Finestrat en el X aniversari del model Destinació Turística Intel·ligent
22/04/2024
Finestrat celebra el Dia del Llibre en els col·legis i pels carrers del centre històric
24/04/2024

La regidoria de la Tercera Edat de l’Ajuntament de Finestrat ha organitzat una trobada intergeneracional entre els majors del municipi i l’alumnat del mòdul d’Animació Social de l’IES Enric Valor d’El Campello.

 

 “Jo et balle, tu em contes” és una iniciativa pionera que es va realitzar per primera vegada a Finestrat aquest divendres 26 d’abril a la Sala Jove, entre les 11 i les 13 hores, de manera conjunta entre la Regidoria de la tercera Edat i L’Institut Enric Valor d’El Campello.

A més, d’ensenyar-los el poble a través de la ruta “Descobreix Finestrat de Turisme” i el Museu, en aquesta trobada està previst que els majors de Finestrat compartisquen el seu saber sobre les tradicions, la vida d’abans en el Mas, la gastronomia local, l’educació, antics oficis, l’emigració a França, entre altres temes. A canvi els joves de l’IES Enric Valor d’El Campello, que tenen entre 14 i 18 anys, ensenyaran als majors a ballar Danses Populars a la Sala Jove.

“És la primera vegada que realitzem en el municipi aquest tipus d’iniciatives, però estem segurs que serà una jornada molt productiva en la qual totes dues parts aprendrem alguna cosa. La idea és compartir amb l’alumnat, com era la vida al nostre poble, les nostres tradicions, la nostra gastronomia, la nostra manera de viure. I a canvi ells, ens ensenyaran a ballar danses al costat de la seua professora. Estem segurs que serà un matí d’allò més divertit, per la qual cosa us convide a tots a participar”, va indicar la regidora de benestar social i tercera edat, María Teresa Pérez.

GABINET DE PREMSA (22.04.2024)