Ja es pot veure a la Cala la gran pintura mural “Àmfora de Finestrat”

La Regidoria de Joventut de Finestrat organitza un viatge a PortAventura per a viure Halloween
14/10/2022
Comença la campanya de vacunació contra la grip i la 2a dosi de record contra la COVID-19
18/10/2022

L’ALCALDE VA VISITAR AQUESTA OBRA QUE VA RESULTAR GUANYADORA D’II FINESTRAT ART PÚBLIC EN CATEGORIA GENERAL

Ja es pot veure a la Cala la gran pintura mural “Àmfora de Finestrat”. És el projecte guanyador de la 2a edició de FINESTRAT ART PÚBLIC, certamen artístic que impulsa l’Ajuntament per a integrar l’art contemporani en l’escena urbana. En les últimes jornades una gran grua ha presidit aquesta plaça que porta el mateix nom, perquè el col·lectiu d’artistes compost per J. Warx i Ós Gat, pintara la seua proposta.

En concret, una àmfora de grans dimensions, uns 20 metres d’alt i 16 d’ample, en colors blau i ocres, i els dibuixos de les sanefes amb referències a la mar, a Jaume I el conqueridor, al creixement turístic i, per descomptat, a l’emblemàtica muntanya del Puig Campana.

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, al costat del regidor de Cultura, Héctor Baldó i l’edil d’Urbanisme, Víctor Darío Llinares, va visitar aquest matí la plaça on veïns i turistes porten expectants diverses jornades seguint el procés de creació d’aquesta pintura mural.

Com a part del projecte creatiu cal recordar que aquest passat dissabte es va celebrar un taller de dibuix titulat “Dissenya la teua àmfora” en el qual van participar prop de 20 persones entre xiquetes i majors.

“Àmfora de Finestrat” va ser l’obra guanyadora en categoria general de la 2a edició FAP (Finestrat Art Público) mentre que en la categoria estudiant Universitat Miguel Hernández la decisió del jurat va designar guanyador el projecte “Trampolí” de Ramón Cárdenas. Al novembre se celebrarà el taller participatiu vinculat a aquesta proposta que resulta ser una metàfora de la incertesa a la qual s’enfronten els estudiants davant el seu futur professional. En aquest cas l’obra estarà composta per 3 elements escultòrics situats en edificis municipals vinculats a la cultura com són la biblioteca municipal, el Museu de Finestrat i la pròpia Casa de Cultura, a la Plaça de la Unió Europea.

FINESTRAT ART PÚBLIC és el certamen artístic que impulsa l’Ajuntament a través de la seua Regidoria de Cultura i amb la coordinació tècnica de Miguel Alejos, a més de comptar amb el suport de la Universitat Miguel Hernández i el MACA (Museu d’Art Contemporani d’Alacant).

(GABINET PREMSA.17.10.2022)

MÉS SOBRE ELS ARTISTES:

-J. Warx i Ós Gat. (Juan Guarch i Eva Barbancho)

Artistes guanyadors premi Finestrat Art Públic amb el projecte “Àmfora de Finestrat”.

Ós Gat (València, 1998) és graduada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. Compagina la il·lustració digital amb les intervencions artístiques en la via pública a través del muralisme i el pasture up.

J.Warx (València, 1994) comença en 2013 a fer grafit i art al carrer. És en 2020 quan se centra en l’art urbà realitzant murals amb to irònic que es popularitzen i arriben a convertir-se en portada de mitjans nacionals com El País, El Mundo o Públic entre altres.

En les obres que realitzen conjuntament pretenen generar una interacció amb el públic a través del llenguatge visual i jocs de paraules.