Inauguració de “Farolets al Carrer. Dones en acció” per a commemorar a Finestrat el Dia Internacional de la Dona

L’Associació Empresarial de Finestrat va abordar el paper de les Mútues en una xarrada-treball en xarxa amb realitat simulada
09/03/2022
Les persones majors tenen de termini fins al 15 de març per a reservar termini en el programa “Vacances socials” de Generalitat
09/03/2022

 

Ni l’amenaça de pluja, ni la baixada de temperatures ha deslluït la festa preparada per a commemorar a Finestrat el Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de Març.

Una festa que arrancava amb la inauguració dels “Farolets al carrer. Dones en acció”. Més de 50 fanalets fets de punt de ganxo, amb llanes de colors, que ja pengen de llarg a llarg del principal carrer del centre històric, el Carrer Nou. Precisament en aqueix carrer es troba la seu de l’Associació de Dones de Finestrat, impulsora, al costat de la Regidoria d’Igualtat, d’aquesta iniciativa.

Durant més de dos mesos, dones de tota la localitat amb la col·laboració d’alguns homes han treballat braç a braç per a realitzar aquests “farolets” que tenen la intenció de recordar i commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

La regidor d’Igualtat, María Llorca, ha volgut “agrair el treball d’aquestes dones i homes. Em sent molt il·lusionada per aquesta iniciativa, per l’èxit de convocatòria, pels bons moments que hem passat realitzant aquests “farolets” i sobretot perquè hui pengen en el centre històric de Finestrat. Destacar la col·laboració i la implicació de les dones del Centre social de la Cala en aquesta labor. És una jornada de festa, de convivència i reivindicació que estem celebrant i que sempre comptarà amb el suport d’aquesta regidoria d’Igualtat”.

La Presidenta de l’Associació de Dones de Finestrat, Teresa Climent, va prendre la paraula per a destacar aquestes últimes setmanes “de companyonia i convivència que ha sigut meravellosa després de dos anys de pandèmia en els quals hem viscut tots aïllats els uns dels altres”. La Tècnica d’Igualtat, Myriam Lloret, per part seua, va afirmar que “en aquests dies el plaer és reivindicar que tots junts, homes i dones, podem aconseguir una societat justa, equitativa i equànime. És el plaer de la força unida”.

Finalment, l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, va felicitar l’Associació de Dones i a la Regidoria d’Igualtat per un treball on han aconseguit fer partícips als homes. “Més enllà de la necessària jornada reivindicativa, ha propiciat un dia de convivència, d’alegria i un treball en comú que ha omplit de colorit nostre carrer Nou”. La primera autoritat local també va tindre unes paraules especials per al drama d’Ucraïna després de la invasió russa. “I ara que diverses famílies venen de camí cap a Finestrat us demane a tot, més enllà de l’ajuda amb roba, medicaments o menjar, la calor humana que necessiten per a refer les seues vides”.

A la inauguració, en la qual han participat desenes de veïns dels diferents nuclis de Finestrat, li ha seguit un vi d’honor i la lectura d’un manifest on es posava en valor la lluita de les dones en la conquesta dels drets per la igualtat i la ferma condemna contra la violència contra les dones.

Els actes de commemoració han continuat amb un concert a càrrec de Beaux Arts String, un trio per a corda que interpretarà peces de L. Van Beethoven.

Recordem que demà, diumenge 6 de març a la vesprada, també en el marc del “Dia de la Dona”, hi haurà una Escape Room molt singular organitzada des de la Regidoria de Joventut i dedicada a les fites de la dona en el temps.

Igualment, el mateix 8 de març, Dia Internacional de la Dona, des de l’Associació de Dones conviden a participar en la confecció d’un mural conjunt. Serà a la vesprada, a partir de les 17.00 hores, en la seu d’aquesta associació (carrer Nou, 5). I, a continuació, hi haurà una xocolatada.