Iberdrola es compromet a construir un tram subterrani de línia elèctrica per a subministrar el nucli històric i evitar apagades

Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: dijous 13, 10:00h.
12/02/2020
II Ruta de l’Aigua a Finestrat
12/02/2020

L’ALCALDE VA ANUNCIAR AQUEST COMPROMÍS DESPRÉS DE LA REUNIÓ MANTINGUDA AMB ELS REPRESENTANTS D’IBERDROLA EN LA PROVÍNCIA

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, ha aconseguit el compromís de Iberdrola Distribución Eléctrica per a aconseguir la solució a les apagades que pateix el nucli històric i partides rurals com en el recent temporal “Gloria”. Cal assenyalar que en la recent sessió plenària del 31 de gener els dos grups polítics, Partit Popular i PSPV-PSOE, van aprovar per unanimitat una moció per a exigir a Iberdrola la modernització de la infraestructura elèctrica i evitar els talls en el subministrament davant d’episodis meteorològics adversos. “És cert que el passat temporal ha sigut molt greu i ha afectat a milers d’usuaris en tota la província. No obstant això, en el poble i les partides rurals de Finestrat també ens afecta quan fa vent o quan plou inclús menys de 10 litres/m2”.

Per a abordar la solució a aquesta problemàtica l’alcalde va mantindre una trobada amb els representants de la companyia: Cèsar Calomarde, Cap de Zona a Alacant, José Ignacio Quintana, Cap Sector a Benidorm i Francisco Rodríguez Campuzano, representant de Zona Alacant (sector Benidorm-UTD Benidorm), a més de l’enginyer tècnic municipal, José Ángel Llorca. “De la mateixa manera que hem sigut crítics amb Iberdrola, ara vull donar-los les gràcies perquè en menys d’una setmana la nova delegació en la província d’Alacant s’ha reunit amb nosaltres i s’han compromés a executar diverses actuacions per a resoldre els talls de llum”, va assenyalar l’alcalde.

D’una banda, des d’Iberdrola s’han compromés a executar les obres de construcció d’un tram subterrani de la línia elèctrica que connectarà les noves zones residencials des de l’Alfarella fins a la zona poliesportiva i el nucli històric. “Amb aquesta mesura pretenem que la xarxa no depenga de la línia aèria que actualment subministra al poble i les partides rurals i que està més exposada a les inclemències meteorològiques”. “A més, va afegir, “hem constatat que en les zones on la línia és subterrània com les noves urbanitzacions no s’han produït aquestes apagades”. quant a les partides rurals, des de la companyia subministradora van plantejar la renovació dels centres de transformació i el seu reubicació a peu de carrer per a facilitar la reparació en cas d’avaries.

Finalment, l’alcalde va agrair l’atenció dels representants d’Iberdrola però també els va demanar celeritat en l’execució d’aquestes obres “No sols per les molèsties que generen els talls de llum en cada llar. També pense en l’empresariat, hostalers, comerciants, restaurants, cafeteries… que van haver de tancar els seus negocis en l’última apagada. Per això, és una obra que Iberdrola ha de tractar com necessària i com urgent. I espere que aqueixa reunió que va ser molt productiva es plasme en què les obres s’executen com més prompte millor”.

(GABINET DE PREMSA: 12.2.2020)