Guia accions de l’Ajuntament de Finestrat enfront del Covid-19

Finestrat destina 250.000€ a autònoms i microempreses per a pal·liar l’efecte de l’impacte econòmic de la crisi sanitària del COVID-19
25/05/2020
La Regidoria d’Educació organitza una sessió en línia per a informar les famílies sobre la matrícula escolar en el curs 2020-2021
28/05/2020

L’Ajuntament de Finestrat ha elaborat una guia que arreplega les principals actuacions empreses des del Consistori per a fer front al Covid-19. Es tracta d’un document que recopila recomanacions generals per a previndre la propagació del virus entre la població, accions preventives adoptades des de l’administració local i també les mesures econòmiques activades per l’Ajuntament per a recolzar la població davant de l’estat d’alarma i l’impacte socioeconòmic que ha generat la crisi sanitària. La guia estarà disponible per a consulta en la pàgina web municipal i també en les xarxes socials institucionals.

Recomanacions Generals
Les recomanacions generals estan enfocades a informar la població sobre les mesures d’higiene a adoptar enfront d’aquest enemic invisible: ús correcte de les màscares, l’adequada desinfecció de les mans, com evitar que el virus entre en les llars o guia de bones pràctiques en els centres de treball, entre altres.

Mesures econòmiques de suport
Aquest document també arreplega les principals mesures econòmiques aprovades per l’Ajuntament en matèria social, les subvencions per a autònoms, professionals i microempreses o les ajudes al lloguer. Aquest pla d’ajudes econòmiques ascendeix a 1’2 milions de € del pressupost municipal per a 2020. A les mesures econòmiques cal afegir altres mesures de suport com el servei d’assessoria a autònoms i empreses per a aclarir dubtes sobre la sol·licitud d’ajudes o la tramitació d’ERTES, així com l’assessoria en matèria de comunicació per a ajudar-los a reactivar els seus negocis.

Accions preventives
La guia resumeix algunes de les accions inicials empreses des de l’Ajuntament com les tasques de desinfecció diàries per part de les brigades municipals en les zones de més trànsit i de contacte (superfícies comercials, panells de bústies o illots de contenidors) i el repartiment a domicili de més de 4.000 kits de màscares, gel i guants en les llars de Finestrat.

#ActívateEnCasa i suport psicològic
Des que va començar el confinament el consistori ha organitzat un programa setmanal d’activitats en línia amb el títol #ActívateEnCasa per a amenitzar el temps de confinament. Entre les propostes hi ha hagut receptes de cuina, jocs on line, Scape room virtuals, classes esportives i inclús jocs en família per a practicar a través de les xarxes socials i el canal “Finestratdirecto” de YouTube. No ha faltat el suport psicològic des del gabinet de psicologia municipal amb la publicació de consells per a suportar el confinament i la recopilació de recursos motivar les famílies des dels seus llars.
Finalment, la guia reconeix els veïns de Finestrat per la seua solidaritat en aquests temps en confeccionar més de 1.200 màscares per a distribuir en centres hospitalaris; a les empreses que han realitzat donacions per a Serveis Socials i a la iniciativa “Alacant Gastronòmica Solidària” que ha garantit menús calents a domicili a famílies en situació de major vulnerabilitat.

CONSULTAR ACÍ:  GUIA ACCIONS COVID 19-Finestrat

(GABINET PREMSA.25.5.2020)