Fins a gener es podrà visitar l’exposició commemorativa dels 50 anys d’història del CMPC de Finestrat

Quarta victòria consecutiva per a les sènior del Club Voleibol Finestrat
06/11/2020
Tot allò que podeu fer a Finestrat-2020-2021
09/11/2020

Fins el mes vinent de gener es podrà visitar en el Museu de Finestrat l’exposició commemorativa del 50é aniversari de la refundació del Centre Musical Puig Campana (CMPC). La mostra recopila imatges, documentació i articles que resumeixen aquestes 5 dècades d’història en panells i projecció audiovisual, a més d’elements físics com a instruments musicals antics o el primer uniforme que va vestir la banda.

Entre els records que els veïns podran rememorar en visitar aquesta exposició estan les referències a la primera banda que data de 1888, les imatges de concerts tradicionals celebrats en l’antic Cinema Musical, a la Plaça La Torreta o als Quatre Cantons, els documents de constitució de la primera directiva després de la seua refundació en 1969 o l’entrada de la primera dona, Vicenta Climent Lloret, pionera en aquella època per obrir les bandes de música a la participació femenina.

En l’obertura de la mostra el regidor de Cultura, Héctor Baldó, va afirmar que “estem molt il·lusionats amb aquest esdeveniment perquè són moltes les famílies de Finestrat que tenen o han tingut un membre en la banda de música. El Centre Musical Puig Campana forma part de la història del nostre poble perquè és una de les agrupacions més antigues de Finestrat. Són ja 5 dècades i és molt emotiu reconéixer amb aquesta exposició la seua aportació al patrimoni cultural de Finestrat”.

La pandèmia va interrompre el cicle d’actes programats amb motiu del 50é aniversari de la refundació del CMPC i que estava previst desenvolupar-se entre novembre de 2019 i novembre de 2020. “No obstant això, des de la Regidoria de Cultura estem fent un esforç important per a reprendre aquest cicle i continuar celebrant esdeveniments amb totes les mesures de seguretat que marca el moment actual”.  Entre les pautes de prevenció i seguretat establides per a visitar el Museu està la presa de temperatura i registre de dades en accessos i l’aforament limitat.

L’obertura de l’exposició va tindre lloc en els exteriors del Museu de Finestrat, comptant amb la presència de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, l’edil de Cultura, Héctor Baldó i el president del CMPC, Miguel Llorca. En finalitzar l’obertura diversos integrants del Centre Musical han interpretar diverses peces en el Parc Font de Carrè.

Quant a l’horari de visita és dimecres, dijous i divendres, de 16.00 a 19.30 hores i els dissabtes de 9.30 a 13.00 hores. També es pot visitar en horari de matins, de dilluns a divendres, prèvia cita en el correu electrònic contacta@finestrat.org

GABINET DE PREMSA (06.11.2020)