Finestrat visibilitza la seua adhesió a la xarxa “Platges sense fum” de la Comunitat Valenciana amb la bandera identificativa

Compte arrere per al Torneig de Voleibol de platja 4 x 4 més antic d’Espanya que es disputa el 15 d’agost a la Cala de Finestrat
20/07/2021
Arranca a Finestrat la campanya de vacunació antiràbica
20/07/2021

La Bandera “Platja sense fum” oneja ja a la Cala de Finestrat. Hui va ser hissada en presència de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, la regidora de Sanitat, Nati Algado, l’edil de Medi Ambient i de Platja, David Alarcón i la Responsable de Qualitat del Centre Salut Publica Benidorm, María Llinares Llorca. D’aquesta manera es reconeix l’adhesió del municipi de Finestrat a la XARXA DE PLATGES SENSE FUM de la Comunitat Valenciana. Un compromís que es va fer ferm per acord plenari el mes de maig passat encara que està en marxa des de l’estiu passat quan, per decisió del govern local, la Cala de Finestrat es va convertir en la 1a de la Comunitat Valenciana a prohibir fumar en l’arena com a mesura de contenció enfront de la pandèmia.

Al final de l’hissat de la bandera l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca va afirmar que “amb la voluntat de crear espais saludables per a la ciutadania i, al mateix temps, espais protegits dels efectes nocius del fum del tabac, ens hem adherit a aquesta xarxa “Platges sense fum” de la Comunitat. Nosaltres ja l’any passat vam implantar a nivell local aquesta mesura: no es podia fumar dins del recinte de la platja. I enguany ens adherim a aquest pla de la Generalitat com a mesura de prevenció de la salut i per a combatre el tabaquisme que, cada vegada, afecta a edats més joves”. En l’hissat de la bandera l’alcalde va indicar un matís en aquestes mesures: “No es tracta de prohibir fumar sinó de prohibir fumar en un espai determinat que és l’arena de la platja. No volem coartar la llibertat de ningú. Volem implantar mesures de protecció de la salut i també de protecció del medi ambient perquè estem evitant l’acumulació de burilles, amb tot el mal i la brutícia que generen a l’entorn natural”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE

A més de la bandera “Platja sense fum” que ja oneja a la Cala des de l’Ajuntament s’indica aquesta mesura mitjançant cartelleria, avisos per megafonia, a més dels auxiliars que informen els usuaris que la Cala de Finestrat és una platja lliure de tabac, a més de totes aquelles mesures de contenció enfront de la pandèmia.

Per la seua part la Responsable de Qualitat del Centre Salut Publica Benidorm, María Llinares Llorca, va indicar que “aquesta és una de les activitats que s’emmarca dins de l’estratègia de prevenció del tabaquisme: aconseguir que les nostres platges siguen saludables, que no hi haja una deterioració del medi ambient perquè les burilles tenen una persistència de 10 anys i aconseguir que disminuïsca el percentatge de població fumadora major de 16 anys”. Llinares Llorca va animar als municipis a mantindre en el temps aquest compromís “i també anima a altres platges del Departament de Salut Marina Baixa al fet que se sumen a aquesta Xarxa “Platges sense fum” de la Comunitat”.

POTS ESCOLTAR LES SEUES DECLARACIONS ACÍ

En el cas de Finestrat cal recordar que aquesta mesura ha arribat per a quedar-se perquè a principis d’enguany l’Ajuntament va modificar el seu ordenança núm. 29 de convivència en l’espai públic per a prohibir fumar i també vaporejar (fumar amb cigarrets electrònics) en totes les zones d’ús públic de la platja. El seu incompliment pot implicar sancions de fins a 750€.

(GABINET DE PREMSA. 19.07.2021)