Finestrat vibra aquest cap de setmana amb la gran afluència de públic al Mercat Gastronòmic i Tradicional

Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: dilluns 15 d’abril, 9:30 hores
15/04/2019
Obrin a la circulació l’Avinguda Marina Baixa de la Cala en sentit descendent cap a la platja
15/04/2019

Els carrers del nucli històric tradicional vibren des d’este matí de dissabte amb la gran afluència de públic de tota la província i de múltiples nacionalitats atrets per la proposta del “Mercat Gastronòmic i Tradicional de Finestrat”.  L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va visitar este matí el Mercat acompanyat per l’organitzador, Vicente Atienza (Íbero), els membres de la corporació municipal i el senador, Agustín Almodóbar.

Els visitants al Mercat trobaran aquest cap de setmana al seu pas més de 60 llocs d’artesania, demostració d’antics oficis, la gastronomia més tradicional, punts de venda de productes de la terra com a mel, pericana, capellans, mistela, la música popular valenciana a càrrec de Sol Re Do el Ball de Sant Vito i l’animació infantil amb tallers, l’actuació del cantacançons, Dani Miquel i novetats com el vol amb globus aerostàtic.

Enguany la zona de recreació infantil es concentra en la Plaça de la Unió Europea on, a més del globus, els visitants gaudiran amb la feria d’atraccions de fusta, pneumàtics de xoc, l’espectacle de titelles “La torre de la saviesa” i el concert de Dani Miquel. Els més menuts podran participar en tallers com “Aprén a fer el teu formatget”, “Crea el teu propi paper” o “Polseres de macramé”.

Per part de la Comissió de Festes 2019, cuinaran a peu de carrer receptes tan típiques com l’arròs amb fesols i naps i el putxero amb pilotetes. A més de tapes, aquestes receptes es podran degustar per preus populars i la recaptació anirà destinada a l’organització de les festes patronals que a Finestrat se celebren en el mes d’agost.

Un altre plat estrela del Mercat és el seu programa d’animació amb cercaviles musicals a càrrec de Sol Re Do, l’actuació del grup local “Gatsby 4” i l’espectacular torre humana que alça la Muixeranga d’Alacant en la Plaça del Poble de Finestrat.

El Mercat Gastronòmic i Tradicional està organitzat per l’Ajuntament de Finestrat i l’empresa local Iber, en col·laboració amb “l’Associació de Dones de Finestrat” i els “Festers 2019”.

Els visitants tenen a la seua disposició el pàrquing municipal gratuït amb accés directe als principals carrers on se celebra el Mercat. També es podrà aparcar en la zona esportiva de La Foia. L’Oficina municipal de Turisme de la Plaça del Poble romandrà oberta i, per als que vulguen aprofitar la visita al Mercat per a conéixer el nucli històric, poden apuntar-se a les rutes guiades «Descobreix Finestrat» que partiran des de La Fonteta el dissabte i diumenge al matí, a les 11:00 hores.