Finestrat vibra amb l’arribada de l’etapa reina de la Volta Ciclista CV Dones que va guanyar la campiona olímpica i del món Anna Van Der Breggen

Segueix obert el termini d’inscripció per a veure el musical “Billy Elliot” i per a participar en els cursos d’alemany i francés
21/02/2020
“Cinema musical”, pasdoble guanyador del Concurs de Composició convocat pel Centre Musical Puig Campana
26/02/2020

L’holandesa Anna Van der Breggen, campiona olímpica, mundial, continental i vencedora del Gir d’Itàlia, ha guanyat hui l’etapa reina de la Setmana Ciclista Valenciana – Volta Comunitat Valenciana de Dones.  126 quilòmetres des d’Agost que han arribat fins a l’Avinguda Benidorm de Finestrat on l’afició local li va brindar una calorosa benvinguda.

La ucraïnesa Maryna Ivaniuk (Astana) va aconseguir els punts suficients per a enfundar-se el maillot rosa. Pel cim va puntuar en primera posició la basca Ane Santesteban, que després de l’etapa de hui ha presentat la seua candidatura a lluitar pel maillot que premia la millor escaladora.

Per darrere de Van der Breggen es va formar un tercet perseguidor format per l’alemanya Clara Koppenburg (Bigla Katusha), l’holandesa Doneel meu Vollering (Parkhotel  Valkenburg) i la pròpia Reusser, que va acabar despenjant-se.

En la cima de Tudons, a 31 km de meta, Van der Breggen va mantindre una renda de 25” sobre Koppenburg i Vollering, diferència que va oscil·lar molt poc en el tram final de l’etapa. El pols entre Van der Bregeen i les seues dues perseguidores va ser guanyat per l’holandesa, qui en els últims quatre quilòmetres ascendents fins a Finestrat va saber administrar l’avantatge i alçar els braços amb 29 segons d’antelació sobre Vollering i Koppenburg, que van creuar la línia de meta per aquest ordre.

Després de la segona etapa, l’holandesa Anna Van der Breggen (Boels Dolmans) es vist de líder, amb un avantatge de 29” sobre l’alemanya Clara Koppenburg (Bigla  Katusha) i 1’03” sobre l’holandesa Doneel meu Vollering (Parkhotel Valkenburg).

El maillot de líder de la muntanya ho vestirà demà Ane Santesteban (Ceratizit – WNT), el dels esprints especials Maryna Ivaniuk (Astana), el de millor sub23 Greta Marturano (Top Girls Fassa Bortolo) i el de primera ciclista autonòmica, la valenciana Cristina Martínez (Espanya).

L’entrega de trofeus va ser realitzada per l’alcalde, Juan Francisco Pérez, el regidor d’Esports, David Alarcón, el Primer Tinent d’Alcalde, Víctor Darío Llinares, l’edi d’Igualtat, María Llorca, el regidor de Festes, Héctor Baldó, l’edil de Joventut, Nati Algado  i la regidora, Mariló Lloret.

Al terme de l’etapa l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va ressaltar la importància que suposa per a la localitat acollir aquest tipus d’esdeveniments esportius amb què donen a conéixer i difonen els seus atractius turístics en tot el món. “Per a nosaltres és un orgull i una oportunitat idònia perquè parlem d’un esport que practiquen un gran nombre d’aficionats en l’entorn de Finestrat donada la nostra privilegiada orografia; perquè dóna visibilitat a l’esport femení amb prop de 180 ciclistes, entre elles, diverses campiones del món i perquè, una vegada més, hem sigut testimonis excepcionals d’una prova esportiva al més alt nivell”.