Finestrat va acollir una reunió informativa sobre les últimes novetats del Pla d’Acció de la Generalitat contra la Xylella

Hotel La Cala, La Tourist Info Finestrat i la Policia Local renoven el nivell més elevat del programa de qualitat turística “SICTED”
09/09/2020
Finestrat continua apostant per la formació per a obrir oportunitats laborals a la població local
10/09/2020

La Casa de Cultura de Finestrat va acollir ahir una reunió informativa per a abordar les últimes novetats del pla d’acció de la Generalitat Valenciana contra la Xylella enufastidiosa que, des de fa diversos anys, afecta principalment als ametlers. El regidor de Medi Ambient de Finestrat, David Alarcón, i el regidor d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret, van rebre al Cap de Sanitat Vegetal, Vicent Dalmau, responsable de conduir aquesta trobada informativa al qual van assistir tècnics i regidors d’Agricultura i Medi Ambient de municipis com Confrides, Beniardà, Benifato, Benimantell, Sella, Polop de la Marina, La Nucia, Alfàs del Pi, Alcalalí,, Benidorm, Guadalest, a més de l’alcaldessa de Sella, Mila Company i el representant dels agricultors a Tàrbena, Mateu Signes.

En aquesta reunió de caràcter tècnic el cap del Servei de Sanitat Vegetal va exposar les actuacions que realitzarà aquest Servei en els pròxims mesos en les zones afectades per Xylella, els criteris d’actuació i les novetats legislatives comunitàries que ja estan en vigor des del mes d’agost passat.

Al final de la trobada, el regidor de Medi Ambient, David Alarcón, va explicar la importància de donar a conéixer a les administracions locals i agricultors afectats el nou pla d’acció de la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat per a aconseguir el mínim impacte sobre els cultius. “Des d’agost hi ha novetats en el Pla d’Acció de la Generalitat quan es detecta un positiu en un ametler afectat per Xylella i és fonamental explicar aquests canvis per a combatre, entre tots, aquesta plaga”. L’edil de Medi Ambient va posar l’accent en la importància de treballar en la prevenció per a evitar la proliferació dels vectors que transmeten la Xylella fastidiosa. “Per això, recordem als agricultors locals que des d’aquest departament els continuem facilitant el producte fitosanitari per a aquests tractaments. D’aquesta manera, combatem la propagació d’una plaga que està sent els cultius d’ametler i també d’olivera”, va informar l’edil.

Aquests productes s’han fet arribar des de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de manera que es proporcionarà als agricultors que ho sol·liciten sempre que estiguen en possessió del Carnet de Manipulador de plaguicides (nivell bàsic o qualificat). Els agricultors es faran càrrec de les despeses d’aplicació, segons informen des de la Conselleria. En concret, el producte que proporcionaran és el Lambda cihalotrin 10% a raó de 200 cc per hectàrea de cultius d’ametler i olivera. Per a disposar d’aquest, poden contactar amb el departament municipal de Medi Ambient enviant un correu electrònic a fmartinez@finestrat.org o en la 3a planta de l’Ajuntament.