Finestrat treballa amb els joves la prevenció de les addiccions a les noves tecnologies

Jornada de neteja mediambiental “Serra Neta” al Puig Campana
14/10/2021
Inscripcions obertes per a la Marxa solidària d’aquest diumenge amb motiu del Dia contra el càncer de mama
14/10/2021

Quantes vegades mire el meu perfil per a comptar els Likes? Quant temps passem connectats? Quan passem de l’ús a l’abús? Aquestes són les claus que treballen des de la Regidoria de Joventut a les aules dels centres educatius de Finestrat per a intentar previndre les addiccions a les noves tecnologies entre els menors de 5é i 6é d’Educació Primària.

En aquests tallers aborden les diverses maneres de relacionar-se a través de les xarxes socials, amb qui i com han de parlar. També de quina manera les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) els poden ajudar en els seus estudis, viatges, oci… o com els poden afectar nivell social, de salut, etc.

“Celebrem aquestes jornades de prevenció el curs passat i també el farem aquest curs. Per descomptat, entre els continguts és obligat parlar amb els joves sobre el ciberbullying, de quina manera afecten les nostres emocions l’ús de les TIC, sobretot a l’autoestima, la frustració o el control de la ira”, va indicar la regidora de Joventut, Nati Algado. “I en aqueixa línia continuarem treballant perquè considerem fonamental abordar a temps entre els més joves l’ús responsable de les noves tecnologies per a evitar conductes additives”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, NATI ALGADO, ACÍ

Aquests tallers de prevenció compten amb el suport de la Diputació d’Alacant mitjançant una subvenció de 900€ (Convocatòria de subvencions per a Ajuntaments per a activitats en matèria de conductives addictives anualitat 2021).

I Fòrum Jove Finestrat

Des de la Regidoria de Joventut recorden que els joves de 12 a 30 anys poden participar aquest dissabte, dia 16, en el I Fòrum Jove que tindrà lloc en el Centre Juvenil, en horari de 10.30 a 14.00 hores. “Aquest fòrum és clau per a la redacció del I Pla Jove municipal en el qual volem que tinguen veu i vot els joves de la nostra localitat. Per això, des d’ací faig una crida perquè s’apunten aquest dissabte a aquesta dinàmica activa i participativa en la qual esperem, entre tots, definir les línies d’actuació per a cobrir els interessos i les necessitats dels joves de Finestrat”.

Podeu apuntar-vos ja al Fòrum via WhatsApp en el núm. 606 936 432, per correu electrònic a joventut@finestrat.org o en Instagram @joventutfinestrat

GABINET DE PREMSA (13.10.2021)