Finestrat torna a sumar-se al #Movimientobanderasverdes per a augmentar el reciclatge de vidre i reduir el seu impacte sobre el medi ambient

Nuevos puntos de recarga de vehículos eléctricos en el casco histórico de Finestrat
04/07/2023
Finestrat torna a ser seu de la Costa Blanca Cup
04/07/2023

Finestrat té la Bandera Blava i ara va per la Bandera Verda que representa el compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre. Es tracta del #MovimientoBanderasVerdes que impulsa Ecovidrio i al qual torna a sumar-se per 4t any consecutiu l’Ajuntament a través de la seua Regidoria de Medi Ambient. La presentació de la campanya va donar el tret d’eixida en el passeig de la Cala amb l’edil titular de l’àrea, Estela Álvarez, el tècnic municipal, Felipe Martínez i el gerent d’Ecovidrio, Roberto Fuertes.

En paraules d’Estela Álvarez, regidora de Medi Ambient de Finestrat, “aquest estiu més de 28 establiments hostalers locals participen en la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa d’Ecovidrio a la qual tornem a adherir-nos des d’aquesta Regidoria amb l’objectiu de premiar el compromís del nostre empresariat amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival. Per part meua, assenyalar la important consciència de reciclatge que hi ha a Finestrat, tant en hostaleria com en les llars. Només l’any passat vam reciclar més de 193.000 quilos d’envasos de vidre en els 81 contenidors que tenim per tot el nostre terme. És la major xifra registrada fins hui, amb un augment progressiu des de 2015. Per tant, el més important és seguir aqueixa tendència i reduir al màxim l’impacte del vidre sobre el nostre entorn”.

Banderes Verdes: un moviment consolidat a favor de la sostenibilitat en les costes

Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a nivell nacional, aquesta campanya es desenvolupa enguany en més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers. En total, enguany, s’entregaran nou Banderes Verdes en tot el país. En la Comunitat Valenciana fins a 42 municipis opten a la Bandera Verda. En aquest sentit, Roberto Fuertes, gerent d’Ecovidrio, va afirmar que “la campanya no sols va dirigida a conscienciar a hostalers, també a la ciutadania i turistes. D’ací la labor tan important que realitzen els Ajuntaments de difusió de missatges de la campanya perquè també calen en tot el públic que ens visita en municipis com Finestrat en època estival”.

El Moviment Banderes Verdes contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. En 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i l’arrancada de les seues operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La labor d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

En les últimes dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permés que hui dia es reciclen set de cada deu envasos de vidre.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Més informació sobre la campanya https://www.ecovidrio.es/

(GABINET PREMSA 1.7.2023)