Finestrat torna a sumar-se a la campanya “Ja venen els reis” per a fomentar l’ús del valencià en la “Carta als Reis d’Orient”

La Cala es prepara per a la visita del Pare Noel d’aquest dissabte 23 de desembre
19/12/2023
Benestar social repartirà regals entre les famílies en situació de major vulnerabilitat
21/12/2023

Finestrat torna a sumar-se a la campanya “Carta als Reis d’Orient” per a fomentar l’ús del valencià a l’hora d’escriure una de les missives més importants de l’any. Amb eixe objectiu, la regidora de Cultura, Nati Algado, al costat de la responsable d’AVIVA Finestrat, Àngels Llorens, ha repartit en els dos col·legis de la localitat, el CEIP Puig Campana i el CEIP Balcó de Finestrat, la carta als Reis perquè els més xicotets puguen fer les seues peticions i els seus somnis davant Gaspar, Melcior i Baltasar en valencià.

“És una iniciativa que iniciem fa uns anys i que sempre ha rebut el suport dels més xicotets, així com de les seues famílies. Enguany hem volgut fer el repartiment presencialment perquè no hi ha res que meresca tant la pena com veure la il·lusió i l’afecte que desprenen els nostres escolars davant l’arribada dels Reis d’Orient. En total, s’han repartit 1.000 Cartes als Reis d’Orient. Aquells que no han rebut la seua encara tenen la possibilitat de recollir-la al nostre Centre Juvenil, al centre històric de Finestrat” va assegurar l’edil de Cultura, Nati Algado.

En les cartes els xicotets poden marcar amb una X com consideren que s’han portat al llarg d’enguany: “de categoria”, «com un dimoni» o “com un angelet”. A més de demanar els seus desitjos, poden indicar què els agradaria millorar en la seua localitat i també sol·licitar ajuda a les seues majestats per a aconseguir un món «amb energies no contaminants”, “més respecte als altres” o “més cura dels nostres majors»

També hi ha una manera d’escriure i enviar la carta directament en línia a través de la web www.javenenelsreis.com. En la mateixa pàgina els xiquets trobaren diferents jocs per a aprendre valencià jugant.

En aquesta campanya col·laboren més de 30 oficines AVIVA de tota la Comunitat Valenciana, amb el suport de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana.

(GABINET PREMSA.20.12.2023)