Finestrat torna a disposar del servei de recollida i reciclatge d’oli usat domèstic

Reconeixement a 11 establiments de Finestrat per la certificació sicted “Preparats enfront del COVID”
12/03/2021
La Regidoria de Joventut de Finestrat llança un taller per a aprendre a fer TIK TOKs els dies 22, 24 i 26 de març
12/03/2021

ELS CONTENIDORS TARONJA D’OLI ESTARAN EN 4 PUNTS DE RECOLLIDA SELECTIVA D’URBANITZACIONS, CALA I CENTRE HISTÒRIC

Des de l’Ajuntament de Finestrat informen que torna a estar en marxa el servei de recollida i reciclatge d’oli usat domèstic amb l’objectiu de reduir l’impacte de l’abocament d’aquest residu en el medi ambient. Així ho va informar aquest matí el regidor de Medi Ambient, David Alarcón, al costat del tècnic de l’àrea, Felipe Martínez, en la seua visita als punts nets on s’han situat aquests contenidors: a la Cala, a les urbanitzacions Balcó de Finestrat i Terra Marina i en l’entrada al centre històric (partida Cantereria).

“Després d’un parèntesi durant el qual hem optat per canviar d’empresa per a gestionar el reciclatge de l’oli, ja hem tornat a posar en servei aquests contenidors taronges on la ciutadania pot depositar les restes d’aquest residu domèstic que es genera de manera tan habitual a casa”, va indicar l’edil, David Alarcón.

La recollida d’oli usat domèstic forma part de la política de sostenibilitat i preservació del medi ambient empresa fa anys des de l’Ajuntament de Finestrat. Cada contenidor té una capacitat de 200 litres i l’oli ha de depositar-se en el seu interior amb botelles de plàstic tancades. “És important conscienciar a la població sobre la importància d’utilitzar aquests contenidors per a evitar que l’oli acabe pel forat de l’aigüera. És més, es calcula que un litre d’oli abocat per aquest conducte pot arribar a contaminar fins a 1.000 litres d’aigua. Es tracta d’un líquid que causa un impacte molt perjudicial en el medi ambient, a més de provocar destrosses en les canonades i dificultar el tractament de les aigües residuals. Per tant, anime als veïns de Finestrat a depositar ací l’oli usat per a protegir, entre tots, el nostre entorn natural”.

POT ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, DAVID ALARCÓN, ACÍ

L’Ajuntament vetlarà per la conservació i manteniment dels contenidors, mentre que la recollida i reciclatge de l’oli s’encarregarà a partir d’ara l’empresa Bio Ecograsa S.L.

(GABINET DE PREMSA: 11.3.2021)