Finestrat torna a convocar les ajudes econòmiques a esportistes amb novetats per a arribar a més beneficiaris

L’Ajuntament destinarà una parcel·la de 12.000 m2 a la construcció del col·legi núm. 3 de Finestrat
25/11/2022
Xarra-Col·loqui a Finestrat sobre fons europeus Next Generation per a PIMES
25/11/2022

INCREMENTEN EL PRESSUPOST DE 5.000 A 8.000€ I TAMBÉ PODRAN OPTAR ELS ESPORTISTES MENORS DE 18 ANYS

L’any passat l’Ajuntament de Finestrat va llançar una línia pionera d’ajudes econòmiques per a donar suport a la trajectòria dels esportistes d’elit a nivell individual. En aquells dies van anunciar que aquesta ajuda es mantindria i fins i tot s’incrementaria. I així ha quedat aprovat en la recent junta de govern local: tornen a convocar les ajudes per a donar suport als assoliments obtinguts per esportistes individuals que podran rebre fins a un màxim de 2.000€. Com a novetat podran optar els menors de 18 anys i, a més, incrementen la partida pressupostària de 5.000 a 8.000€ perquè puga arribar a més esportistes.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “ara que estem passant per un bon moment esportiu perquè tenim diversos esportistes locals triomfant en les seues modalitats hem decidit augmentar les subvencions per als esportistes d’elit. I ho fem amb algunes modificacions com que puguen optar els menors de 18 anys perquè abans no les podien sol·licitar”. En aquest sentit la primera autoritat local va posar com a exemple el Club Taekwondo Finestrat que actualment té a diversos components disputant competicions a nivell europeu i fins i tot mundial. “El que pretenem és ajudar a les famílies en totes les despeses que genera participar en totes aquestes competicions. I , al mateix temps, reconéixer públicament el seu esforç, la seua formació, la seua constància i que servisca de motivació afegida per a la seua carrera esportiva i per a pròximes generacions d’esportistes”. La partida pressupostària per a aquesta convocatòria ha augmentat de 5.000 a 8.000€. “Jo espere que amb aquesta quantia puguem cobrir totes les necessitats. I si arribat el cas no fora així, estudiarem l’ampliació del pressupost perquè tots els xiquets i joves de Finestrat que practiquen esport amb èxit tinguen una ajuda municipal”.

L’any passat 4 esportistes de disciplines tan diverses com pàdel, atletisme i pilota valenciana van resultar beneficiaris d’aquestes ajudes. Segons recullen les bases per a enguany es tornarà a valorar el millor resultat de cadascuna de les competicions realitzades i organitzades per les federacions esportives reconegudes pel Consell Superior d’Esports com a campionats autonòmics, nacionals, europeus o mundials. També valoraran els desplaçaments a aquestes competicions i estar qualificat com a esportista d’elit pel Consell Superior Esports, entre altres qüestions.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Les bases que regulen aquesta subvenció van ser aprovades en la recent Junta de Govern i eixiran publicades en el BOP en els pròxims dies.

Els esportistes empadronats a Finestrat que complisquen els requisits establits en les bases tenen 10 dies hàbils per a sol·licitar aquesta subvenció. Podran fer-ho fins al 13 de desembre en el Registre General d’Entrada de l’Ajuntament, extensió de la Cala o per seu electrònica https://finestrat.sedelectronica.es

 

(GABINET PREMSA.24.11.2022)