Finestrat tindrà una segona Escola Infantil amb més de 110 places per a xiquets/es menors de 3 anys

Torna l’exposició “No em tocs el WhatsApp” a Finestrat
14/12/2023
Finestrat celebra este cap de setmana el seu tradicional Mercat de Nadal
14/12/2023

L’ALCALDE TAMBÉ ANUNCIA L’ARRIBADA DEL PEDIATRA A LA CALA I LA RECTA FINAL PER A LA CONSTRUCCIÓ DE L’INSTITUT

Educació, sanitat, esports i accessibilitat. Quatre pilars sobre els quals se sustenten els principals compromisos de govern per al 2024. En la tradicional trobada de Nadal amb la premsa l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va anunciar la segona Escola Infantil Municipal amb més de 110 places en la zona de les urbanitzacions. “Responem a l’augment de la natalitat, responem a la demanda de places en aquesta franja d’edat i atenem la necessitat de conciliació de les famílies. Ja tenim el projecte, molt prop del col·legi Balcó de Finestrat i de la parcel·la on es construirà l’Institut”. La nova Escola Infantil representa una inversió d’1 milió € i amb 116 places per a menors de 3 anys.

En el cas de l’IES, per al 22 de desembre estarà llest el projecte d’execució, avalat per Conselleria per a iniciar la licitació. “Per tant, les obres començaran en 2024. I el nostre objectiu és que a la fi de 2026 Finestrat tinga el seu primer Institut”.
També s’està fent passos ferms “en sintonia amb la Generalitat per a construir el tercer col·legi en la parcel·la que ja hem oferit des de l’Ajuntament en l’entrada a Terra Marina”.
Sanitat: El nou any arribarà amb pediatra a la Cala. “És una de les majors peticions de la ciutadania que resideix en aquesta zona. Hui podem dir que torna la sensatesa. Nosaltres vam fer la reforma, ampliem el consultori. I des de Generalitat han reconegut la necessitat que els nostres veïns de La Cala i urbanitzacions no hagen de desplaçar-se fins al poble per a tindre pediatra”.

Accessibilitat. En aquesta matèria l’alcalde va anunciar la pròxima construcció d’un elevador fins a El Castell per a facilitar a veïns i visitants l’accés a la zona més alta del centre històric. “El que pretenem és una millor accessibilitat a un dels entorns més bells de Finestrat amb espais com l’Ermita i l’Auditori, espais que acullen els esdeveniments de l’Estiu Cultural.” La primera autoritat local va explicar que aquest projecte estarà perfectament integrat en l’entorn “perquè el nostre objectiu és embellir tota La Penya per a posar en valor l’encant de les cases penjants de Finestrat”. Tot això engloba diversos projectes: l’elevador, la consolidació del talús, l’enllumenat intel·ligent ornamental i la creació d’un anell verd per als vianants que enllace centre històric i La Foia. Aquestes propostes estan sufragades a través de fons europeus Next Generation amb 3 milions€, als quals cal sumar altres 2’5M€ aportats des del consistori “per a fer front a l’escalada de preus dels últims anys”.

Centre històric: En el carrer Sant Vicent, en el solar de l’antiga farmàcia, posem en valor un nou espai que acollirà un Centre de Formació, Biblioteca i Centre Social per a les persones majors. “Igualment treballem amb la Conselleria de Benestar Social per a aconseguir el Centre de Dia per a Finestrat.
En matèria urbanística l’alcalde va ser contundent. “Continuarem creixent, de manera ordenada i sostenible, sense perdre el grau de protecció mediambiental que fa de Finestrat un municipi únic”.

+Pàrquing
Actualment el nucli històric compta amb un pàrquing municipal i dos pàrquings provisionals, carrer Sant Vicent i la partida El Salt. En la trobada de hui l’alcalde va avançar que aquests dos espais provisionals es convertiran en 2 aparcaments públics consolidats “que duplicaran el nombre de places fins a 400 i també atendre la demanda d’aparcament d’autobusos”.

Via verda La Cala-Bulevard
“Després d’aconseguir les autoritzacions de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer podrem reprendre aquest projecte per a enllaçar La Cala amb el Bulevard de manera per als vianants i per a ciclistes”. L’objectiu final d’aquesta actuació és anar més enllà, comunicant La Cala fins al nucli històric. “A La Cala també volem finalitzar el passeig de la nostra platja fins a la Plaça de l’Àmfora i construir la rotonda de La Cala, entre Avinguda Marina Baixa i Avinguda Finestrat, molt demandada en eixe encreuament de semàfors”.

Seguretat
Juanfran Pérez Llorca va recordar el compromís de l’Ajuntament per a aconseguir la caserna de la guàrdia civil: “Hem oferit la parcel·la al Ministeri de l’Interior, ens hem oferit a aportar 300.000€, a redactar el projecte… a canvi que ens construïsquen la caserna i augmenten els efectius. Hem signat un compromís. El que volem és que passe del paper a la realitat”. En aquesta mateixa matèria Finestrat té prevista la construcció d’un nou edifici de Policia Local i Serveis Socials “donant resposta a l’increment de la població”.
Esports: Estan finalitzant les obres del carrer de pilota i, en breu, comença la construcció de les graderies del camp de futbol de La Foia. A més, “al fil dels excel·lents resultats dels clubs esportius locals està projectat continuar ampliant e les instal·lacions esportives amb pistes de voleibol de platja, pista multiusos i, durant aquesta legislatura, un gimnàs per a taekwondo i zona de restauració”.

Balanç 2023
En aquest tradicional partit nadalenc l’alcalde, acompanyat pel seu equip de govern, va fer balanç de 2023 amb algunes fites com la reurbanització de l’Avinguda Benidorm i el Camí de Reis, l’Avinguda Mimoses de La Cala, les millores en partides rurals, l’expansió de la fibra òptica per tot el terme municipal, l’ampliació de la xarxa de càmeres de control del trànsit, els horts ecològics o la millora del tram d’accés a Balcó de Finestrat (en execució).
En referència al creixement econòmic, “en 2015 hi havia 200 empreses. En 2023 estem prop de les 700. Finestrat ha crescut en comerç. Ara també en oci. Continuem creixent en oportunitats i en ocupació”.
Finalment, l’alcalde va donar les gràcies a totes les persones que trien Finestrat per a viure. “És una gran satisfacció. També és una gran responsabilitat. El meu projecte més important és que la gent siga feliç”.