Finestrat tindrà el seu primer Institut amb 12 aules de l’ESO, 4 de Batxillerat i 4 de Formació Professional

L’alcalde va visitar les instal·lacions a Finestrat de Fitness Corpore Sports Clubs per a traslladar tot el seu suport davant els tancaments i les restriccions de la pandèmia
31/03/2021
Segueix el ple ordinari dijous 1 d’abril, 9.30h Aj. Finestrat
31/03/2021

Finestrat - parcela futuro insistuto ies

Ja és ferma: Finestrat tindrà el seu primer Institut i estarà dotat de 12 aules d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), 4 de Batxillerat i 4 de Formació Professional d’Electricitat i Administratiu. Així ho va informar hui l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, a la comunitat educativa en una reunió telemàtica amb els directors dels col·legis, Puig Campana i Balcó de Finestrat, les AMPAS i representants sindicals, a la qual també va assistir l‘edil d’Educació, Mª Dolores Viudes i el tècnic municipal de l’àrea, Ángel Lloret.

Com va informar en aquesta trobada l’alcalde des de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana van remetre fa escassos dies l’estudi de necessitats per a construir aquest centre educatiu sobre la base del qual el consistori confeccionarà la memòria tècnica. Són tràmits que, una vegada salvats i conformats des de la Generalitat, donaran llum verda a la redacció del projecte per a això l’Ajuntament ja ha consignat una partida de 90.000€ en els pressupostos d’enguany.

“Per part nostra posarem en marxa immediatament la memòria tècnica. I esperem abans de l’estiu tindre el vistiplau de la Generalitat per a realitzar el projecte d’aquest centre que comptarà amb 12 aules de l’ESO, 4 de Batxillerat i 4 d’FP dirigides a Tècnic Mitjà i Superior de 2 branques, Electricitat i Administratiu”. En finalitzar aquesta trobada, l’alcalde va agrair al departament municipal d’Educació el seu esforç per a acurtar terminis en tot aquest procediment. “I també agrair el compromís de la direcció dels centres i les AMPAS perquè ens han servit d’estímul i motivació per a continuar lluitant per aquest Institut. Ara que sabem que l’Institut serà una realitat, la qual cosa sí que ens agradaria és accelerar els terminis al màxim i que, a principis de l’any que ve, començar les obres d’aqueix Institut que tan necessari és per a Finestrat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Cal recordar l’emplaçament del futur Institut, en la parcel·la oferida des de l’Ajuntament a la Generalitat just a mig camí entre la Cala i el centre històric, en la zona de les urbanitzacions i molt pròxima al col·legi “Balcó de Finestrat”.

Finestrat – parcel·la futur institut ies

GABINET DE PREMSA (30.3.2021)