Finestrat suspén les seues festes patronals previstes del 21 al 24 d’agost a causa de la pandèmia del COVID-19

Les empreses que invertisquen a Finestrat i generen ocupació pagaran menys llicència d’obra
03/08/2020
Constituït el Comité que dissenyarà el Pla intern d’Igualtat per a l’Ajuntament de Finestrat
03/08/2020

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va anunciar hui la suspensió de les festes patronals que cada any dedica la localitat a Sant Bertomeu i el Santíssim Crist del Remei i que estaven previstes per a les dates del 21 al 24 d’agost. Després de consensuar-ho amb la Comissió de Festes 2020, des del consistori van emetre el decret i bàndol corresponent, a més de donar compte hui en el ple sobre aquesta decisió que s’adopta d’acord amb les mesures sanitàries i de seguretat per a protegir a la població enfront del COVID-19.
En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “molt al meu pesar, com a alcalde i també com a fester, us comunique que enguany no se celebraran les festes en honor als nostres patrons. Hem esperat fins al final, amb l’esperança que aquest problema s’acabara. No obstant això, comença a haver-hi rebrots del virus i pensem que no és el moment més adequat per a celebrar les nostres festes patronals.”
A la vista de l’actual situació de pandèmia i davant la impossibilitat de preveure l’evolució dels rebrots detectats en diversos punts del territori nacional, l’alcalde també va llançar la recomanació d’evitar les concentracions de persones. “Em consta que tota la gent, sobretot els més joves, tenen molt interés a acudir a les seues barraques però, en aquests moments, hem de sacrificar-nos tots per tindre un poble segur”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

En la sessió plenària l’alcalde també va reconéixer públicament la labor de la Comissió de Festes 2020 durant els mesos previs a la crisi sanitària i els va agrair la predisposició per a continuar com a festers de cara al pròxim any. En aquest sentit la primera autoritat local va assumir el compromís amb els seus veïns “que en 2021 i si superem aquesta situació de pandèmia tindrem unes festes molt especials en honor als nostres patrons i també per a celebrar que Finestrat ha sigut un dels municipis més segurs”.