Finestrat sol·licitarà a la CHJ que intervinguen en la zona del Riu Anxero per a evitar incendis forestals

La Diputación colabora en el equipamiento y promoción social del Ayuntamiento de Finestrat
10/11/2018
Finestrat inclourà en els seus pressupostos municipals la petició escolar de crear un aparcamtent per a bicis i patins en el CEIP “Puig Campana”
12/11/2018

L’INCENDI D’AHIR ÉS EL 2n QUE ES PRODUEIX EN LA PARTIDA LES HORTETES EN ELS ÚLTIMS MESOS

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va anunciar este matí que portarà a ple una proposta d’Alcaldia per a instar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a actuar en el Riu Anxero on en els últims mesos s’han produït dos incendis forestals. Ahir mateix, sobre les 13:00 hores, es declarava un foc en la Partida les Hortetes, la mateixa zona on es va originar un altre incendi el passat mes de maig en què van cremar dues hectàrees. El sinistre d’ahir va afectar unes quantes cases d’apers. No obstant això, gràcies a l’eficaç intervenció dels bombers, amb diverses dotacions, mitjans aeris, a més de Policia Local i Guàrdia Civil, va quedar controlat sobre les 17:25 hores sense arribar al nucli urbà.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “és el segon incendi que es produeix en aquesta zona del Riu Anxero en els últims mesos. Per tant, hem considerat instar en el pròxim ple a la CHJ perquè netege el tram de 2 quilòmetres de longitud d’aquest riu, una zona on hi ha nombroses cases d’apers i d’horta. Ací la vegetació ha crescut de manera considerable i comença a posar en risc aqueixes cases. De no canviar les coses és fàcil que es torne a produir. Així que, vist allò que s’ha vist esperem que la Confederació atenga la nostra petició i actue de manera immediata per a evitar incendis forestals com el d’ahir”.

L’alcalde també va tindre paraules d’agraïment per al Consorci de Bombers, Policia local i Guàrdia civil “perquè la seua eficaç intervenció va evitar mals majors. Ho van fer en l’incendi del passat mes de maig i ahir ho van tornar a fer, demostrant que tenim un equip d’especialistes molt capacitat per a actuar davant d’emergències com aquestes”.

GABINET DE PREMSA (12.11.18)