Finestrat signa l’Estratègia de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana

Comença a Finestrat la campanya “JUGANT LLIURES, CREIXENT IGUALS”
05/12/2023
Més de 500 persones van assistir anit a l’encesa de l’enllumenat nadalenc i l’Arbre de Nadal de la Plaça del Poble a Finestrat
05/12/2023

És un pacte de futur i és un pacte per la sostenibilitat en el turisme. Hui l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca ha signat, com a primera autoritat d’una destinació turística intel·ligent, el Pacte d’Alcaldes promogut per Turisme Generalitat Valenciana que garanteix la nostra aposta per un turisme sostenible, de qualitat, competitiu i adaptat a les transformacions d’un món en contínua evolució. Ha sigut hui a Alacant en el marc de la presentació de l’Estratègia per la Sostenibilitat turístic, acte presidit pel President de la Generalitat, Carlos Mazón, amb la presència de la Consellera de Turisme, Nuria Montes i, des de Finestrat, la regidora de Turisme, Donna R. Plummer, l’edil de Fons Europeus, Héctor Baldó, i el director de l’estratègia de Finestrat, Destinació Turística Intel·ligent, Miguel Ángel Catalán.

En finalitzar l’acte, l’alcalde Juanfran Pérez Llorca va afirmar que “com sempre volem que Finestrat estiga a l’avantguarda del Turisme. Una vegada que el President de la Generalitat ha anunciat aquesta estratègia perquè la Comunitat Valenciana es convertisca en la 1a comunitat autònoma Destí Sostenible, signem aquest compromís amb la Generalitat per a impulsar la sostenibilitat com fem des de Finestrat, municipi que ja ha rebut 3 milions € de fons europeus per a ser un municipi més sostenible, més accessible i més innovador. I en aquesta línia continuarem treballant amb més projectes per al nostre destí”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Cal recordar que Finestrat té ja en marxa el seu propi Pla Sostenibilitat Turística en Destí, dotat amb un pressupost de 3 milions d’euros a través de fons europeus. Entre els projectes imminents que Finestrat portarà avant seguint aquest Pla està la consolidació del talús de La Penya sobre la qual s’assenten les cases penjants, un dels espais més emblemàtics i pintorescos de Finestrat; la incorporació de tecnologies immersives en la nova oficina Tourist Info de La Cala; l’enllumenat ornamental intel·ligent amb tecnologia LED i la creació d’un anell verd per als vianants de connexió entre el nucli urbà i el complex esportiu de La Foia, just per davall de La Penya.

El Pacte signat hui suposa impulsar el turisme sostenible, la transició verda, les accions per a mitigar el canvi climàtic, la transformació digital, la competitivitat turística, el desenvolupament de producte, l’eficiència energètica, la conservació del patrimoni; l’hospitalitat i la formació.

Amb aquestes metes, la Comunitat Valenciana, i Finestrat en particular, seran pioneres a Espanya a certificar per AENOR una Estratègia de Sostenibilitat Turística.

Actualment hi ha en la Comunitat Valenciana 61 plans de sostenibilitat en marxa amb una inversió de 170 milions d’euros per a abans de 2026.