Finestrat segueix present en FITUR com a referent turístic en innovació i a l’avantguarda del Turisme

Finestrat promociona en Fitur 2024 la transformació més important de les últimes dècades
25/01/2024
Nova Exposició “Llibres sense Fronteres” al Museu de Finestrat a partir del 2 de Febrer
25/01/2024

En el dia gran de la Comunitat Valenciana en FITUR l’estand de Finestrat rep al President de la Generalitat, Carlos Mazón, la vicepresidenta, Susana Camarero, la Consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes i al President de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez. Allí els va rebre l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, al costat de la 1a Tinenta d’Alcalde, Nati Algado i l’edil de Turisme, Donna R. Plummer.

FINESTRAT, REFERENT TURÍSTIC EN INNOVACIÓ

En aquesta trobada es va posar sobre la taula l’aposta de Finestrat per la sostenibilitat, l’accessibilitat i també la innovació seguint la seua estratègia com a Destinació Turística Intel·ligent. En aquest sentit cal assenyalar que:

  • Finestrat és Destinació Turística Intel·ligent a nivell nacional al costat de grans ciutats com Sevilla, Bilbao o Màlaga.
  • Finestrat està reconegut per la Generalitat com a Municipi Turístic en el nivell màxim d’Excel·lència.
  • Finestrat s’ha sumat a l’estratègia de la Generalitat per a convertir a la Comunitat Valenciana en la 1a comunitat autònoma certificada per AENOR com a Destí Sostenible.
  • Finestrat és un dels destins de major ocupació hotelera dels últims anys en la Costa Blanca, només per darrere de Benidorm o Calp.
  • Finestrat és una de les principals localitats triades pels usuaris del Bo Viatge CV.
  • Finestrat va ser un dels primers 11 municipis de la Comunitat Valenciana que va resultar beneficiari dels fons Next Generation UE dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (convocatòria 2021). En el cas de Finestrat rep 3 milions € per a executar projectes com l’estabilització de La Penya, l’enllumenat intel·ligent LED o l’elevador al Castell.
  • Aquesta nit l’Oficina de Turisme de La Cala serà reconeguda amb el Premi Q de Qualitat que atorga l’ICTE.

Altres exemples d’aquesta aposta de Finestrat per la innovació és que La Cala es va convertir en 2018 en la 1a platja de la Marina Baixa a implantar xarxa wifi gratuïta. Aquesta cobertura també es dona a la Font del Molí, a les faldes del Puig Campana, i en la Plaça de la Unió Europea.

També està la connexió USB dels bancs del passeig de la platja per a carregar els dispositius mòbils i les pantalles tàctils a peu del passeig i a la Font del Molí. En aquestes pantalles els usuaris poden consultar informació turística com l’agenda d’esdeveniments, les rutes de senderisme o la ruta “Descobreix Finestrat” pel centre històric tradicional. A més, poden fer-se selfies de record del seu pas per Finestrat. Com a dada significativa, des d’aquestes pantalles s’han fet més de 10.000 selfies aquest estiu.

FINESTRAT, 10 ANYS COM A DESTÍ SICTED

A més, Finestrat va estar hui present en la trobada Destins SICTED de la Comunitat Valenciana. I és que la localitat porta una dècada demostrant el seu compromís amb la qualitat turística. De fet, l’any 2014 va ser el 1r d’adhesió al sistema SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí). Des de llavors, 14 entitats entre departaments municipals i empreses turístiques locals han aconseguit i renovat aquesta certificació.

“Ser Destí SICTED és un dels majors exemples del nostre compromís amb la qualitat i l’excel·lència en el servei que donem, dia a dia, als nostres visitants”, va indicar la regidora de Turisme, Donna R. Plummer. “I no sols des dels departaments municipals que estan en 1a línia d’atenció com són el personal informador de les Tourist Info, del Museu i la pròpia plantilla de la Policia Local. També estem parlant dels professionals que estan al capdavant de les empreses turístiques. Cal recordar que el símbol SICTED és un somriure, el somriure de la satisfacció per donar un servei excel·lent i certificat. Per aquests 10 anys i pel seu alt grau d’implicació en la formació i certificació cal donar les gràcies a les nostres empreses i departaments”.

Q DE QUALITAT

A més, en el marc de FITUR 2024 la Tourist Info de La Cala Finestrat rep en la nit d’aquest dijous 25 el Premi Q que atorga l’Institut de Qualitat Turística Español (ICTE) en reconeixement a l’esforç de l’Ajuntament per la promoció de la Qualitat i la Sostenibilitat turístiques certificades.

“La marca “Q” de Qualitat Turística aporta prestigi, diferenciació i també promoció del destí Finestrat. “Estem molt orgullosos”, va indicar l’edil, Donna R. Plummer, “i sobretot molt il·lusionats per aquest reconeixement a nostra Tourist Info de La Cala, oficina en la qual molt prompte activarem noves tecnologies amb experiències immersives per a contribuir a la promoció de tot el que tenim a Finestrat”.

(GABINET PREMSA. 25.1.2024)