Finestrat segueix avant amb l’expansió de la fibra òptica per a connectar tot el terme municipal

Curs de Danses Valencianes a Finestrat
15/10/2020
El Cementeri de Finestrat es prepara per a Tots els Sants amb totes les mesures de seguretat anticovid-19
16/10/2020

LA CONNECTIVITAT ARRIBA A LES PARTIDES RURALS DEL RAMAL DE LOIX, LA TAPIÀ I L’ALQUERIA

Finestrat més connectada i més preparada tecnològicament. 68 quilòmetres de fibra òptica recorren actualment el municipi. Els últims llocs inclosos en aquest desplegament són les partides rurals del Ramal de Loix, l’Alqueria i La Tapià. Amb aquesta execució es cobreix tota la parteix nord-est de la falda del Puig Campana i quasi tot el terme municipal que transcorre a través de l’antiga carretera entre Finestrat i Benidorm. L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va visitar la partida Tapià-Marraix on han culminat la implantació de la fibra òptica en les últimes setmanes al costat del regidor d’Obres, José Vicente Lloret, l’edil de Modernització i Xarxes Socials, David Alarcón i els representants de l’empresa, Cloud Telecom.

En la seua visita l’alcalde va posar en valor “unes infraestructures que actualment resulten imprescindibles per a qualsevol veí i que són especialment necessàries en les partides rurals on ens vam comprometre amb els seus veïns a dotar-los de connectivitat i accés a la tecnologia en igualtat de condicions que els qui viuen en el centre urbà, a les urbanitzacions, a la Cala o el que té un negoci o una empresa en el Bulevard”.

La instal·lació de la fibra òptica permetrà una connexió d’alta velocitat a Internet amb una major banda ampla i la possibilitat de tindre accés directe a l’Smart Televisió. Per descomptat, es millora considerablement la connexió i cobertura en els dispositius de telefonia. Aquest accés permetrà la contractació de 2 velocitats, de 400 o 800 MG.
L’empresa Cloud Telecom encarregada d’aquesta infraestructura ha instal·lat una troncal aprofitant les carreteres que creuen el terme i ha instal·lat en cada nucli urbanitzat, que l’ha sol·licitat, un enllaç d’usuaris. L’obra executada per a conduir la fibra òptica no suposa cap cost per a l’Ajuntament de Finestrat ja que l’empresa aprofita les instal·lacions i els pals de telefonia existents per a la seua distribució.

“Aquesta millora pren encara més rellevància” ha afegit l’alcalde “tenint en compte els temps que estem vivint on el teletreball és una necessitat i una realitat en el dia a dia de molts dels nostres veïns. Una situació que en molts casos pot tindre un llarg recorregut degut a l’actual pandèmia. Per això, és tan important la connectivitat de tot el municipi. Ningú ha de perdre l’oportunitat de treballar i fer-ho amb totes les garanties. I amb la fibra això si pot ser”. La complexitat del terme municipal de Finestrat, amb diversos nuclis de població, fa especialment necessària aquesta infraestructura perquè, com va afegir l’alcalde, “també és una manera d’acostar l’administració a la ciutadania, la qual cosa permetrà interactuar de manera més directa amb els nostres veïns a través d’Internet per a tràmits administratius, consulta de cursos, subvencions o agenda d’esdeveniments”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

La connexió ja és efectiva en aquestes partides rurals. “Amb aquesta segona fase queden cobertes quasi totes partides de Finestrat després d’haver donat ja servei a la Font del Molí, el Raval, les Hortetes o la Cantereria. I sobretot complim amb un dels compromisos més importants d’aquesta legislatura que era dotar de connectivitat a les partides rurals”. Per a les zones a les quals encara no ha arribat aquesta tecnologia es pot sol·licitar mitjançant una proposta a l’empresa que presta el servei, Cloud Telecom, i també en el propi ajuntament. “El nostre objectiu és tindre tot el municipi i a tots els veïns de Finestrat connectats,” ha afegit l’alcalde.
Actualment també s’està treballant en l’ampliació del servei en les noves edificacions en construcció de les diferents urbanitzacions del municipi.

GABINET DE PREMSA (15.10.2020)